Най-точният хороскоп за 24 май

Астро
06:32 - 24 Май 2022
2028
Най-точният хороскоп за 24 май

На 24 май Луната за пореден ден е във водния знак Риби. Днес някои хора ще се чувстват по-вдъхновени и настроени за развлечения и забавления. Други може да усещат липса на енергия, апатия, сънливост. На всеки човек транзитната Луна в съответния знак има различно влияние в зависимост от аспектите, които тя прави към планетите от неговия хороскоп, от неговия темперамент, особености на характера и психологическа нагласа.

Денят е добър за посещение на културни събития, интелектуални занимания, романтични срещи, пътувания и излети сред природата, медитация и други духовни практики. На този ден Луната първо съвпада с Нептун, а след това и с Марс в Риби, който вече е в последните градуси на знака и от 25 май преминава в огнения Овен. Ретроградния Меркурий вече се е върнал в земния Телец и до напускането си на знака на 14 юни е в предизвикателен аспект със Сатурн във Водолей.

Съвпадът на Луната с Нептун днес засилва изключително интуицията при по-сензитивните хора.

Оказва и много позитивно вдъхновяващо влияние на хората от сферата на изкуството, помага за разкриването на всякакви тайни и престъпления. В световен план, обаче, съвпадът на Луната с Нептун и Марс може да окаже и доста неблагоприятно влияние – тайни и задкулисни действия, кризисни ситуации с мигранти или етнически конфликти, скандали в църквата или други неприятни новини в тази насока, инциденти с плавателни съдове, газови експлозии, екологични катастрофи, наводнения и т.н.

Хармоничният аспект на Луната, Нептун и Марс към ретроградния Меркурий в Телец дават възможност да бъдат поправени някои минали грешки в поведението и действията, за разрешаването на конфликтни и кризисни ситуации. Нужно е да се проявява повече разбиране и съчувствие, ако искаме да постигнем единомислие и добър резултат.

Днешният ден е най-позитивен и ползотворен за родените през трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Луната, Нептун и Марс имат по-успокояващо въздействие при вас. При силен акцент на Риби хората не са така инициативни и дейни както при Луна в огнен или въздушен знак.

Но Риби благоприятстват да се вглеждаме повече в себе си, да достигнем до най-дълбоките кътчета на душата си. Те ни вдъхват повече вяра и надежда за едно по-добро бъдеще. Повишават желанието ни да помагаме на хората в нужда с каквото можем, да им вдъхваме надежда и на тях. Чудесен ден за вас за посещение на църкви и манастири, за излети край вода, за активна почивка в компанията на най-близки хора и на хора с близка до нашата душевност.

Трите планети и хармоничният им аспект с Меркурий ви дава възможност да общувате на едно много по-дълбоко ниво и да се разбирате с хората без много думи.

Луната, Нептун и Марс в Риби образуват дисхармоничен аспект към Слънцето на родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада. Останалите две декади на тези осем знака не са така силно засегнати. При някои от вас (най-вече първите 4 уязвими знака) мисленето може да е твърде нереалистично, реакциите ви да са по-неадекватни, да се чувствате тъжни и неудовлетворени, „изгубени в превода“.

Не позволявайте да ви използват и карат да се чувствате като жертва в отношенията или в някаква ситуация. Предпазвайте се от измами, кражби, интриги по ваш адрес; ухапвания от насекоми, влечуги и други животни. Не влизайте във вода и не сядайте зад волана, ако сте употребили алкохол или наркотици. Бъдете по-концентрирани, ако шофирате. Работете внимателно с газови уреди. Бъдете здрави!