Най-точният хороскоп за 26 февруари

Астро
06:42 - 26 Февруари 2022
2578
Най-точният хороскоп за 26 февруари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 26 февруари Луната транзитира през земния знак Козирог. При тази позиция на Луната сме много концентрирани, мисълта ни е логична, действията ни са предпазливи. Емоциите са по-сдържани, насочени сме към реални резултати. В работата си сме добре организирани и отговорни, но се налага да влагаме повече усилия. Денят е подходящ за планиране и организиране на дългосрочни дейности и проекти, за взаимодействие с институции и с висшестоящи лица, за научна работа, излети в планината, семейни тържества и срещи с роднини. Днес Луната е в хармоничен аспект с Уран в Телец и с Юпитер в Риби.

Това бележи съботния ден като малко по-положителен и с възможност напрежението в световен план да се намали. От друга страна Марс вече наближава точния си съвпад с Плутон, а този съвпад на двете най-зловредни планети създава опасност от атентати, прояви на насилие, всякакви инциденти и особено в планините.

Меркурий във Водолей е в дисхармоничен аспект с Уран в Телец и през следващите 3-4 дни съвпадът на Меркурий със Сатурн (заедно с транзитната Луна във Водолей) ще окажат неблагоприятно влияние на транспорта и придвижването, на комуникационните връзки, а може да възникнат проблеми в някои населени места с електричеството и газоснабдяването.

Препоръчително е властите ни да вземат сериозни превантивни мерки срещу кибератаки и терористични нападения - Марс и Плутон са в Козирог (съвпадът е до 5 март включително), под който знак е България.

В съботния ден Луната не образува предизвикателни аспекти, но нейното влияние върху физическото и емоционално състояние може да е по-неблагоприятно за родените през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от втора декада.

Особено предпазливи и разумни през почивните дни трябва да бъдат представителите на първите четири кардинални знака, както и всеки, който има други рождени планети или Асцендент в последните 10 градуса на Овен, Рак, Везни и Козирог. Проявлението при всеки човек ще е в различни сфери от живота, в зависимост от заложеното в личния му хороскоп. Повишена е опасността от обири и финансови загуби, от насилие над жени от ревност или заради пари, от инциденти в планините, падане от височини и други.

Не са изключени в световен план и инциденти под земята (в мина, подлези, тунели), на строителни обекти, убийства, експлозии, природни катаклизми, авария в АЕЦ и т.н. Много по-благоприятно в личен план е влиянието на звездите днес за родените през втора декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Ще проявявате повече разум и предпазливост в действията си. Ще сте отговорни и сериозни към ангажиментите и близките си. Добър ден за излети, срещи с приятели или роднини, обучение, творчески занимания, посещения на концерти и други места за забавления. Бъдете здрави!