Най - точният хороскоп за 28 май

Астро
06:08 - 28 Май 2022
3126
Най- точният хороскоп за 28 май

На 28 май Луната продължава транзита си през земния знак Телец. През този уикенд Луната ще образува по-напрегнати опасни аспекти с планетите, затова някои от представителите на Зодиака трябва да бъдат по-предпазливи и разумни.

В съботния ден Луната в Телец е в съвпад с Уран, планетата на неочакваното и изненадите. Тя е известна още и като планета с неблагоприятно и разрушително действие, затова днес не се препоръчва какъвто и да било риск. В медицинската астрология Уран се свързва с висшата нервна дейност и днес този съвпад ще повиши нервното напрежение и склонността към спорове, нервни изблици и опасността от инциденти.

В световен план са възможни сериозни технически аварии, пътно-транспортни и авиационни катастрофи, експлозии, пожари, прояви на насилие, природни катаклизми и други. По отношение на времето Луната в земен знак внася известна прохлада и понижаване на температурите, а поради съвпадът с Уран можем да очакваме и гръмотевични бури с градушки през двата почивни дни (виж астро-метеорологичната прогноза за времето през пролетта).

В световен план може да се очакват и по-сериозни бури, торнадо и други природни аномалии.

Препоръчително е да бъдат по-предпазливи любителите на планините и да не предприемат опасни маршрути, да не остават до късно в планината. Излезте по-рано сутринта и се приберете до около 14 часа.

В предходна дневна прогноза написах какви могат да бъдат и опасностите от навлизането на Марс в Овен от 25 май и всички се свидетели през последните 2-3 дни как зачестиха палежите на (пожарите с) транспортни средства. За тази опасност по уязвими са родените под знаците, с Марс, Сатурн, Уран, Плутон или Нептун в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

Но най-силно е влиянието върху хората с планети в Овен. Вземете предпазни мерки за автомобилите си, защото Марс ще бъде в Овен чак до 5 юли. Такова се очаква да бъде влиянието и в световен план до тогава – повече пожари по света, силни военни атаки и битки, а в края на юни до 5 юли е повишена опасността от атентати – Марс е в дисхармоничен аспект тогава към Плутон в Козирог.

 В личен план денят е най-неблагоприятен за родените през втора декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от втора декада.

Може да сте лесно възбудими и да чувствате силно емоционално напрежение. Бъдете по-търпеливи и толерантни с хората.

Препоръчително е да се избягва работа с електричество, с избухливи и запалими вещества, с режещи машини. Да се шофира по-внимателно по пътищата и със съобразена скорост. Тъй като се очакват гръмотевични бури, трябва да се избягват и откритите пространства в следобедните часове. Възможни са изгубвания, удари от гръм, токови удари. Освен това ретроградният Меркурий в Телец образува дисхармоничен аспект със Сатурн във Водолей и всички сме свидетели на тежките инциденти и убийство на ученици в САЩ.

Това неприятно звездно влияние ще продължи до напускането на Меркурий от знака Телец в късните часове на 13 юни, то засяга и хората със Слънце, Асцендент и други рождени планети, намиращи се в трета декада (между 20 и 30 градуса) на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Затова както днес, така и до 13 юни включително представителите на тези знаци трябва да са по-предпазливи във всичко. Грижете се и за своето здраве. Съвпадът на Луната с Уран в Телец днес ще се усеща доста по-вдъхновяващо и ентусиазиращо при родените през втора декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Вие сте по-облагодетелствани от тези две планети, защото те са в хармоничен аспект към вашето рождено Слънце.

Подобрява настроението, засилва желанието за забавления, творчески занимания, романтични срещи. Много добър ден за всичко изброено до тук, както и за изследователска работа, посещение на културни мероприятия, срещи с приятели и всякакви други развлечения. Бъдете здрави!