Най-точният хороскоп за 28 юли

Астро
06:58 - 28 Юли 2021
4466
Най-точният хороскоп за 28 юли

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 28 юли Луната все още е в знака Риби, като в часовете между 04:13 и 12:57 е „без курс“. Тази част от деня е по-дисхармонична в мисловен и емоционален аспект за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада. Въпреки, че е „без курс“ Луната в Риби е с по-положително влияние върху чувствата и взаимоотношенията с хората за родените през трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Когато Луната не образува главни аспекти към другите планети, а освен това е и в Риби, хората се чувстват по-разсеяни, липсва ентусиазъм и енергия, понижена е концентрацията.

А това създава предпоставка за допускане на грешки по непредпазливост и объркване.

Възможно е да чувствате и емоционална обърканост, да мислите и взимате неправилни решения, да правите грешни преценки за определени ситуации или за хора от обкръжението ви. Този интервал от време е подходящ за ежедневни рутинни дейности. Неблагоприятен е за взимане на важни решения за бъдещето, за подписване на договори, за нови начинания и всякакви други важни дела. При Луна „без курс“ могат да възникнат технически повреди, да има аварии, да се изгубват хора, да се отрази неблагоприятно върху психиката на по-лабилните емоционално и на хора с психични заболявания.

В 12:58 часа Луната преминава в огнения марсов знак Овен, където ще бъде до 23:08 часа на 30 юли. Без съмнение Луната в Овен ще задвижи живота и през следващите два дни и половина ще бъдем много по-инициативни и активни. Важното е подбудите ни да са чисти и да не действаме прибързано като типичният Овен. Често не довършва започнатото, ако му стане безинтересно или не види бързи резултати от действията си, т.е. пречките и трудностите могат да ни демотивират в такива дни. Но Овенът е смел и много борбен. Затова през следващите дни имаме възможност, въпреки жегата, да постигнем много повече, не без постоянство и търпение обаче.

Чувствата и изразяването на емоциите ни ще са по-горещи и експанзивни, но пък точно този огън понякога ни е нужен, за да ни вдъхнови и „запали“ страстта в нас за всичко, не само в интимен план.

Ще вършим всичко с много жар и ентусиазъм, а някои хора на моменти ще се наложи да водят „битки“, образно казано. Това, от което трябва да се предпазваме през тези дни, е агресивни прояви и сбивания, за изгаряния при работа с огън и тежки наранявания с режещи машини, а и при шофиране. При Луна в Овен опасността от сериозни пожари, експлозии, кожни изгаряния, травми в областта на главата, както и при боравене с оръжие е повишена. Много благоприятен ден за науката, технологиите, спорта, образованието, за военните и всякакви други силови структури – Луната в Овен е в хармонични аспекти със Слънцето и Меркурий в Лъв. Честността, принципността и рицарската храброст на Овена трябва да бъдат водещи до 30 юли включително. Използвайте конструктивно тази силна огнена енергия като поставите начало на нещо ново и продуктивно или създадете / откриете нещо за благото на обществото. Не бъдете крайно настоятелни и войнствено настроени, защото в една война победители няма (казано хипотетично).

Втората половина на деня е заредена с повече позитивизъм, а планетните хармонични аспекти ще „дадат по едно рамо“ за развитието на делата и изявите ви в положителна посока. Много добра част от деня за преговори, търговия, уреждане на документи, изразяване на мнение, покупка на техника или автомобил, явяване на изпити или на интервю за работа, спортуване и друга физическа дейност. Но това касае предимно родените под знаците и най-вече през първа декада на Близнаци, Лъв, Стрелец, Водолей и онези представители на знака Овен, чието рождено Слънце в личния хороскоп е само с хармонични аспекти с останалите планети. Не планирайте дългосрочни начинания и действия, а само в краткосрочен аспект с бързи резултати. Много благоприятен ден за високи постижения и успехи в много направления.

Личните взаимоотношения може да не са спокойни, но ще се динамични, страстни, вдъхновяващи.

Луната в Овен през втората половина на деня може да внесе известно напрежение в отношенията, затруднения при осъществяване на целите, както и емоционален дисбаланс за родените най-вече през първа декада на Рак, Везни, Козирог и за онези представители на знака Овен (особено мартенските), чието рождено Слънце в личния хороскоп има предизвикателни аспекти от други планети в знаците Рак, Везни или Козирог). Не предприемайте необмислени действия и риск. Ако сте на почивка, вземете превантивни мерки срещу кожни изгаряния и топлинен / слънчев удар. Бъдете на прохладно и сенчесто място между 11 и 16 часа. Уязвими са нервната система, мозъчното кръвообращение и сърдечната дейност. Бъдете здрави!