Най-точният хороскоп за 29 май

Астро
08:13 - 29 Май 2021
2046
Най-точният хороскоп за 29 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 29 май Луната продължава транзита си през знака Козирог. На този ден Луната първо е в предизвикателен аспект опозиция с Марс в Рак, а в по-късните часове съвпада с Плутон в Козирог. Тази комбинация на Луна и Плутон в опозиция с Марс е изключително взривоопасна както в емоционален план, така и в събитиен. Силните амбиции и желания днес могат да ескалират, провокирайки сериозни междуличностни конфликти, да се повишат подсъзнателните страхове при някои хора или неудовлетвореността. В световен план опасността от тежки инциденти и криминални престъпления, прояви на насилие, атентати, аварии, експлозии и други също е завишена.

На този ден не е препоръчително да се предприемат рисковани действия.

Възможни са също пропадане в шахти / ями или пропасти, падане на лавини в планината, изригване на вулкан, земетресения, отвличания, заложнически драми; инциденти на строителни обекти, в мина, в метро или с плавателни съдове. Никак не е приятно да бъдеш „лош вестоносец“, но всички трябва да бъдем особено внимателни в действията си и емоционално сдържани. Работещите с взривоопасни вещества и в атомна централа трябва също да са по-бдителни и прецизни в работата си. В здравословен план са уязвими хората с лабилна психика, с психични заболявания и активно спортуващите за травми. Времето също може да ни постави пред предизвикателства и да има силни гръмотевични бури с градушки. Добре е да се вземат превантивни мерки за сигурността в домовете в близост до реки и язовири. В интервалите между 08:00 – 09:30,16:30 – 18:00 и часовете около полунощ са най-неблагоприятни.

Съботният ден е неблагоприятен ден за родените предимно през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог (както и всеки човек, който има рождени планети или асцендент в тези четири знака), а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Избягвайте пътуване на дълъг път и всякакви други дейности, които биха могли да предизвикат нараняване, травми или междуличностни конфликти с тежки последствия. Усамотете се по възможност или поне игнорирайте хора с по-негативно мислене и лични проблеми. Занимавайте се с приятни за вас дейности или хобита. Слушайте приятна музика, четете интересна книга или гледайте завладяващ филм, но не с насилие и убийства, за да не затормозявате психиката си. Проявленията може да не засегнат лично вас, а някой от близките ви.

Сатурн и Козирог се свързват с възрастните хора и ако възникне необходимост, погрижете се за тях.

Съвпадът на Луната с Плутон в Козирог образува хармонични аспекти към рожденото Слънце на родените през втора и трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Много от вас също ще са емоционално по-експанзивни, но хармоничната енергия на планетните аспекти се отразява по-меко и не толкова стресово, както при кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог). Меркурий вече е стационарен и започна да забавя своя ход, затова ако забележите, че възникват технически проблеми или повреди с електроуредите / офис техниката, никак не се учудвайте. Бъдете здрави!