Най -точният хороскоп за 29 май

Астро
06:33 - 29 Май 2022
3134
Най-точният хороскоп за 29 май

На 29 май Луната продължава транзита си през земния знак Телец. Както споменах и вчера почивните дни се очертават като по-напрегнати в световен план, а също и у нас.

Днес Луната е в съвпад с ретроградния Меркурий в Телец и заедно образуват дисхармоничен аспект със Сатурн във Водолей. В негативния си вариант тези планетни разположения повишават опасността от сериозна вербална агресия, която крие опасността и от физическа такава при някои хора. Меркурий е планета, свързана с комуникациите, транспорта, техниката, младите хора.

Днес са силно уязвими млади хора за сбивания, ухапвания от животни или влечуги, катастрофи и други инциденти. Може да станем свидетели в световен план отново на насилствени действия върху ученици. Възможни са също инциденти на строителни обекти, в търговски обекти, в храм, в планината или под земята (напр. в мина). Конфликтите в политиката вече „не ги броя“, те са ежедневие и скоро няма да приключат.

Препоръчително е да се избягват групови пътувания на деца и ученици на дълъг път, а младите шофьори да бъдат много внимателни при шофиране.

Да се внимава, а още по-добре да се избягват работа с електричество, катерене на деца по електрически стълбове (рязане на кабели от ромски деца) и сбивания между младежи. Луната и Меркурий в Телец образуват и хармоничен аспект – с Плутон в Козирог, така че в някои критични ситуации крайният резултат може да бъде и позитивен.

Днес също на места се очакват валежи и градушки, затова е добре да се избягва задържането до късните следобедни или вечерни часове в планините и на животновъдите на открито.

В неделния ден най-внимателни трябва да бъдат родените през трета декада, с Асцендент и други планети (Марс, Сатурн, Уран или Плутон) в последните градуси на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. В по-малка степен са уязвими и представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада. И все пак, да не забравяме, че тези хороскопи и прогнози са общи и са съобразени единствено на аспектите на Луната към вашето рождено Слънце.

Във всеки рожден хороскоп освен двете светила Слънцето и Луната има още 8 планети, които при всеки човек са разположени и аспектирани по различен начин в личния хороскоп. Но се надявам и общите прогнози да ви бъдат полезни, без да приемате всичко твърде лично. Стремете се към спокойна атмосфера и приятно обкръжение.

Не се натоварвайте психически и физически. Избягвайте конфликти и рисковани действия, и всичко ще бъде наред.

Съвпадът на Луната с Меркурий в Телец и хармоничният им аспект с Плутон в Козирог днес са по-благотворно влияние за родените през трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Вие ще общувате по-лесно и ще се радвате на повече приятни преживявания с приятели и роднини. Но ако някой от вас има други рождени, т.нар. „зловредни“ планети в последните 10 градуса на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, то и те попадат в списъка на уязвимите днес.

Затова апелът ми е към всички за едно по-голямо внимание и предпазливост! От 17:10 до 20:22 часа българско време Луната е „без курс“. В тези часове концентрацията ни е понижена, а много хора ще пътуват обратно към дома си. Тя създава предпоставка за неправилна преценка и действия, за допускане на грешки от които могат да последват също неприятни ситуации.

Пазете личните си документи или багаж от загуба и информация (имейли, сайтове и т.н) – хакерите и днес нямат почивен ден, а при квадратурата на Луната и Меркурий към Сатурн може да пострадат сайтове и информация на институции.

В 20:23 часа Луната преминава в бързите общителни, подвижни и забавни Близнаци. Часовете след 20:23 са по-добри за пътуване, така че представителите на уязвимите знаци, ако имат възможност, нека тръгнат към дома си след този час. Бъдете здрави!