Най-точният хороскоп за 29 септември

Астро
06:35 - 29 Септември 2021
4019
Най-точният хороскоп за 29 септември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 29 септември Луната транзитира през водния знак Рак, където ще бъде до 03:53 часа на 1 октомври. В 04:57 часа тя е във фаза Последна четвърт, т.е. дневното и нощно светила на 6 градуса в знаците Везни и Рак образуват предизвикателен аспект квадратура. По време на всяка лунна фаза се получава дисбаланс в емоциите и промени във водния баланс в организма. В такива дни, особено по време на Пълнолуние, е силно влиянието и върху психиката на по-чувствителните и лабилни хора. Когато Луната преминава през знака Рак, нейното влияние върху реакциите, нуждите и желанията ни е още по-силно, тъй като тук тя е „на трон“ по знак – Луната е управителка на този знак. През следващите 2 дни и половина ще сме много по-чувствителни, раними, мнителни и предпазливи (Ракът има силно чувство за самосъхранение). Не сме особено инициативни и склонни да рискуваме. Нуждаем се от спокойствие и семеен комфорт.

Вълнуват ни основно личният ни живот, семейни и битови въпроси, всичко свързано с дома и сигурността на семейството.

В публичното пространство на дневен ред ще са наболели теми, свързани с вътрешните работи и сигурността в държавата, социални, здравни и екологични въпроси. Луната в т.нар. Мунданна (световна) астрология има връзка с предците и миналото, хотелиерството, ресторантьорството (храната), недвижимите имоти, земеделието и животновъдството. Всякакви важни въпроси, касаещи тези теми, ще бъдат разисквани през следващите два дни. Предизвикателният аспект между Слънцето и Марс във Везни с Луната в Рак създават предпоставка за по-високо напрежение в световен план, за протести и стачки, прояви на насилие и атентати, пожари, експлозии, военно напрежение и т.н., но най-вече за екологични катастрофи и природни бедствия – земетресения, всички сме свидетели на случващото се през последните дни и седмици в това отношение.

В личен план 29 септември е по-неблагоприятен ден за родените през първа и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Винаги, когато е въвлечен Марс, има напрежение и предизвикателства. Бъдете по-предпазливи, търпеливи и разумни, за да избегнете неприятности, конфликти и инциденти. Везни е знакът на партньорството, справедливостта и закона, затова съществува опасност от неприятности в партньорските отношения или с властта. Марс пък е планета на инцидентите и може да създаде предпоставка за такива, за пожари, експлозии, травми при спортуване и т.н. Луната в Рак е най-добре разположена към Слънцето на родените през първа и втора декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Нейната хармонична енергия с вашето Слънце ще ви носи много повече подкрепа, добро настроение и добри, спокойни взаимоотношения с хората. Контактите ви ще са ползотворни, делата ще вървят по-леко и ще се радвате на добри резултати. Във вечерните часове Луната образува хармоничен аспект с Уран, което ще ви изпълни допълнително с енергия, вдъхновение и надежди. Чудесен ден за разрешаване за ваши семейни въпроси, за зачеване, за срещи с приятели и интересни нови запознанства, които биха могли да ви донесат ползи на по-късен етап. Луната в Рак може да стане причина в следващите два дни да станем свидетели на още открития и находки от древността при археологични разкопки. Неблагоприятен ден изобщо за планови операции, заради ретроградния Меркурий, но най-вече за интервенции на стомаха, панкреаса, хранопровода, лимфни възли, млечни жлези и всякакви естетически корекции, отстраняване на туморни образувания, пилинг. Бъдете здрави!