Най-точният хороскоп за 4 май

Астро
09:38 - 04 Май 2021
2431
Най-точният хороскоп за 4 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 4 май Луната продължава транзита си през знака Водолей. Влиянието й днес също е по-позитивно, зареждайки ни с ентусиазъм и желание за забавления. Настроени сме приятелски и сме изпълнени с енергия. Чувстваме се като волни птички, жадуващи за свобода и летене. На този ден Луната е в предизвикателен неблагоприятен аспект с Венера в Телец и във вечерните часове съвпада с „големия благодетел“ Юпитер във Водолей.

Венера е планета на любовта, парите и нашите ценности, изкуството и красотата.

Денят е чудесен за пътуване, срещи с приятели и близки роднини, спортни и творчески занимания, излети в планината, в близост до вода или разходки в парка, посещение на всякакви културни мероприятия. Концентрацията ни е добра, мисленето логично, а емоционално сме по-сдържани и дистанцирани от всичко негативно. Повишена е опасността от кражби и обири, затова е препоръчително да се вземат превантивни мерки, ако отсъствате от дома. Меркурий, планетата на ума и комуникациите, вече е в своя знак Близнаци. Ще се задържи тук малко по-дълго (до 11 юли), тъй като от 30 май до 22 юни включително е ретрограден. В Близнаци Меркурий има най-положително влияние върху общуването и при взимането на решения. Докато в Телец бяхме склонни да проявяваме повече постоянство и дори да вършим някои неща „на инат“, сега навлизаме в период, когато ще мислим много по-разумно и ще взимаме логични градивни решения.  

4 май е най-благоприятен ден за родените през трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Юпитер ще ви настройва философски, ще ви вдъхновява и одухотворява. Настроени сте много позитивно, мисълта и духа ви са насочени към далечни и дългосрочни планове.

Интересува ви всичко ново и прогресивно.

Звездната енергия за вас е положителна и ще се отразява хармонично както във физически, така и в емоционален план. По-дискомфортно може да се чувстват някои измежду родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и представителите на Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада. Звездите създават предпоставка за неразбирателства и конфликти в партньорствата, неудовлетвореност, липса на внимание или отчужденост от страна на любим човек. Както вече споменах, повишена е опасността и от обири на пари и ценности. Не прекалявайте с количеството храна и алкохол. Не шофирайте с превишена скорост и не предприемайте рисковани действия. Да се внимава за токови удари и повреди в техниката. В здравословен план са уязвими нервната система и кръвообращението. Бъдете в спокойна и позитивна среда, движете се, но не натоварвайте твърде много сърцето. Бъдете здрави!