Най -точният хороскоп за 4 януари

Астро
06:58 - 04 Януари 2022
2749
Най-точният хороскоп за 4 януари

На 4 януари в 00:45 часа Луната преминава във въздушния знак, управляван от планетата Уран, Водолей, където ще транзитира до 02:16 часа на 6 януари.

При преминаването на Луната през Водолей ставаме като наелектризирани – въодушевени, с нестандартно мислене и поведение, с много нови идеи и планове за бъдещето. Нужна ни е повече свобода на действията и ако се почувстваме ограничавани, сме склонни да се бунтуваме. Водолей е най-свободолюбивият и независим знак – знакът на революциите, на демокрацията и свободата. Но какъвто и бунтар да е един представител на знака Водолей, то й е и най-големият хуманист, винаги настроен приятелски към хората и успяващ да обезоръжи и най-сериозния му критик. Водолеят е интелигентен, умее да организира и работи добре в групи, а най-ефективен е ако работи в името на някаква кауза.

Винаги изважда от торбичката с изненади интересни и нестандартни предложения за разрешаването на важен казус. Има и някои негативни черти в характера като твърдоглавие и вечно емоционално напрежение, което на някои хора се отразява и се дразнят. Но пък силната му интуиция „знае“ кога и пред кого може да му мине ексцентричното поведение. На 4 януари ни предстои един доста наелектризиран ден, тъй като Луната първа е в съвпад с Меркурий, което е положителен съвпад като влияние, но по-късно през деня тя съвпада и със Сатурн, а заедно образуват предизвикателен аспект не с коя да е планета, а с Уран в Телец.

Ще станем свидетели на повече напрежение и обрати в публичното пространство. Повишена е опасността от сериозни спорове и конфликти в политиката и в медийното пространство. Възможни са също технически аварии, протести, отмяна или забавяне на полети, транспортни инциденти и природни катаклизми по света.

В личен план денят е най-ефективен за родените през първа и втора декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Мисълта ви е логична и бърза, както и действията ви. Изпълнени сте с енергия и ентусиазъм, динамични и открити. Енергиите на звездите за вас са по-градивни и ще водят до по-добри резултати и успехи. А ако има обрати, то те ще са във ваша полза.

Чудесен ден за науката и техниката, за разрешаване на важни лични и на ниво държава енергийни и други въпроси, за срещи с приятели или съмишленици, за важни разговори и преговори. Съвпадът на Луната и Меркурий, а в по-късните часове със Сатурн и квадратурата им към Уран ще бъде с много по-стресиращо влияние в ежедневието на родените през първа и втора декада на неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Рак, Дева, Козирог и Риби от същите две декади. Най-силно ще се отрази във взаимоотношенията и емоционалното състояние при първите четири фиксирани (неподвижни) знака. Някои от вас ще чувстват толкова силно вътрешно напрежение и раздразнителност, че дори могат да изпадат на моменти в истеричност. Бъдете по-сдържани емоционално, по-гъвкави и търпеливи към хората.

Ограниченията и трудностите приемайте като знак, че точно това значи не е трябвало да стане както го искате и точно сега. Настройте се по-философски. Предпазвайте се от травми, инциденти, сериозни конфликти и сбивания. Избягвайте пътуване на дълъг път и особено със самолет, може да има отмяна на полети и други авиационни проблеми. Шофирайте разумно и не се разсейвайте зад волана с телефона си. Да се работи особено внимателно с кабели и електричество, както и с режещи машини. Добре четете документите, ако работите с такива, преди да подпишете или напишете нещо. Пазете информацията и техническите средства за комуникация от вируси и хакерски атаки, а личните си документи от загуба. При възрастните и болни хора може има временно влошаване на здравословното състояние. Уязвими са нервната система и кръвообращението, болните със сърдечно-съдови, неврологични и психични заболявания.

Организирайте и планирайте така този ден, че да няма силно физическо и емоционално натоварване, да не сте в стресова среда и заобиколени с натоварващи ви хора. Ако това не можете да избегнете, предварителната позитивна психологична нагласа на човек тип „перде“ ще ви помогне в това отношение, а също някакви творчески занимания и слушане на хубава музика. Бъдете здрави!