Най-точният хороскоп за 5 август

Астро
07:15 - 05 Август 2021
5038
Най-точният хороскоп за 5 август

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 5 август Луната транзитира вече през водния знак Рак, където ще бъде до 10:31 часа на 7 август. Ракът е сензитивен, грижовен и състрадателен по природа. Но не се заблуждавайте, той е като скала, когато трябва да защити себе си, дома и семейството си – това е кардинален знак. Не е особено активен и инициативен, но когато усети заплаха или е силно мотивиран за нещо може да повдигне планини. Има силно чувство за собственост и за самосъхранение. Затова през следващите два дни и половина ще реагираме и действаме малко или много като Рак. Засилва се интуицията ни, по-недоверчиви и мнителни сме. Изпитваме необходимост от малко повече спокойствие и уединение.

Мисълта ни е насочена главно към дома и нуждите на семейството.

Ще даваме всичко от себе си, за да удовлетворим техните желания и ще се погрижим да се чувстват закриляни и обгрижени. Тъй като Ракът е много чувствителен и емоционален знак, някои наши решения и действия може да са основани по-скоро на емоция, а не на логика. Не бързайте да се обиждате и защитавате без да сте сигурни, че наистина сте сериозно застрашени от някого или нещо. Разчитайте на интуицията си в преценките и при взимане на решение, но не забравяйте, че има и добри хора на този свят. На 5 август Луната образува хармоничен аспект с Марс в Дева. Денят е добър за решаване на важни вътрешно политически въпроси и кризисни ситуации, социални въпроси и други. На дневен ред ще са темите за националната сигурност, цените и качеството на храните от първа необходимост, имуществени въпроси, развитието на децата и осигуряването на сигурност и стабилност за тяхното бъдеще и други.

В личен план 5 август е най-благоприятен и успешен ден за родените през първа и втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Макар и денят да е белязан като по-емоционален за всички, при вас енергиите ще бъдат в съзвучие. Хармоничният аспект на Луната с Марс дават чудесни възможности за реализиране на целите и задачите, за повече синхрон между вас и околните, за вътрешно спокойствие и устойчивост. Много добър ден за вас за покупка или уреждане на недвижимо имущество, подреждане и почистване в дома, покупки за семейството и за дома, срещи и разговори с роднини, творчески дейности, спортуване, зачеване на дете, както и за разрешаване на всякакви лични или семейни дела. Денят е по-противоречив за родените през първа и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Сама по себе си Луната в Рак на този ден не образува предизвикателни главни аспекти, но спрямо вашето рождено Слънце е разположена неблагоприятно. Това означава, че в определени моменти ще чувствате емоционално напрежение.

А знаете, че когато има вътрешно напрежение, винаги съществува вероятност то да се прояви и във външния свят.

Разбирателството с околните може да е временно нарушено, нестабилно. Често се променя настроението, а от там и мнението. Стремете се да не реагирате и преживявате твърде силно и емоционално всичко, да не сте докачливи за най-малкото нещо. Така ще си спестите разочарования и конфликти. В здравословен план е уязвим стомахът, а при много хора при силен стрес често възникват стомашни болки. Мислете повече за себе си и своите лични нужди. Ако имате възможност ограничете контактите, особено с хора, които ви натоварват емоционално. Такива хора се определят като „енергийни вампири“, които само ни натоварват с грижите и проблемите си отнемайки от енергията ни. Пазете се от травми, инциденти и при къпане във водоеми. Ограничете месото и месните продукти, пържените и мазни храни. Препоръчително е да се консумират предимно плодове, зеленчуци, риба и морски деликатеси. Бъдете здрави!