Най-точният хороскоп за 5 август

Астро
06:59 - 05 Август 2022
3303
Най-точният хороскоп за 5 август

На 5 август Луната продължава транзита си през водния знак Скорпион, като в 14:06 часа тя е във фаза Първа четвърт – Слънцето в Лъв и Луната в Скорпион са съответно на 13 градуса в двата знака и образуват конфигурация таоквадратура (двойна квадратура) с Марс и Уран в Телец, която ще е много мощна и трудна за овладяване в световен план не само за самия ден, но и в дните от Пълнолунието на 12 август до напускането на знака Телец от Марс на 20 август.

5 август, а и дните до 20-ти, се очертават изключително напрегнати. Луната е в Скорпион – вода, отрова, инфекции, секс, замърсяване, капитали, банки, тръбопроводи, престъпност, раждане и смърт, начало и край, трансформация. Повишена е опасността от внезапни неочаквани обрати и напрежение както в Украйна и военните действия там, така и в други държави.

Възможни са силни земни трусове, изригване на вулкани, силни бури с наводнения, финансови трусове и фалити на фирми, екологични замърсявания, разпространение на инфекции, инциденти във вода и аварии, авиационни и пътно-транспортни произшествия, проблеми в банковия и енергийния сектор, атентати, протести и високо напрежение в обществото.

В дните около Пълнолунието на 12-ти може да падат министри и правителства от власт, а не е изключена и кончината на известен човек от държавния апарат или от църквата.

Необходимо е да се вземат сериозни превантивни мерки от държавата ни и контрол върху ширещата се през последните месеци сериозна престъпност. По-уязвими държави от тази лунна фаза и нейните аспекти са Австрия, Албания, Великобритания, Аржентина, Куба, Белгия, Израел, Индия, Индонезия, Иран и Ирак, Исландия, Италия, Турция, Канада, Китай, Нова Зеландия, Румъния, Русия, САЩ и други.

В личен план денят е най-труден и емоционално напрегнат за родените през втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от втора декада. Днес много от вас ще са склонни да реагират много бурно. Желанията са силни. Трудно ще се контролират емоциите, а преживяванията ще са дълбоки.

Много е важно днес да сте по-сдържани емоционално, за да избегнете сериозни конфликти и неприятности. Предпазвайте се от травми и инциденти. Не е добре днес да предприемате рисковани действия, тежки физически натоварвания, пътуване на дълъг път, включително със самолети. Марс и Уран създават предпоставки за конфликти, неприятни обрати и преживявания, пожари и взривове, а Луната в Скорпион за криминални престъпления – убийства, обири, палежи, физическо и сексуално насилие.

Най-уязвими са работещите в полицията, в строителството, в мините, хирурзите, спортистите, политиците, шофьорите, пилотите, родени под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, както и други хора, които имат в личния си хороскоп Асцендент и други рождени планети в тези знаци. При болните и възрастни хора може да има временно влошаване на състоянието и необходимост от лекарска намеса. Бъдете в спокойна среда и се стремете към разбирателство с околните.

Тази лунна фаза и Луната в Скорпион ще имат по-благоприятно влияние в ежедневието за родените през втора декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби.

Имате добри шансове за финансови печалби. Можете да се справите с всякакви предизвикателства, да промените и обновите нещо, да се разделите успешно с неща или хора, които ви пречат или натоварват емоционално.

Денят за вас е подходящ за научни изследвания, медитация, работа с психолог, разкриване на мистерии и престъпления, разрешаване на наследствени въпроси и разбира се – за любов. Скорпионът е най-сексуалния знак в Зодиака и дори външно да изглежда като сфинкс, чувствата и страстите му са мощни като вулкан. Обичайте се повече, бъдете здрави!