Най-точният хороскоп за 5 декември

Астро
06:16 - 05 Декември 2021
2594
Най-точният хороскоп за 5 декември

На 5 декември Луната все още е в знака Стрелец, като в часовете от 07:08 до 13:30 тя е „без курс“.

Този интервал от часове е най-подходящ за почивка, разходка сред природата, спорт, почистване в дома, рутинни дейности, интелектуални занимания или с някакво хоби. Не е подходящо време за важни срещи, преговори, подписване на договори, нови начинания и други важни дела. Първата половина от деня е по-неблагоприятна за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада.

Ако сте на път, бъдете по-внимателни при шофиране, а също и при всякакви други действия, тъй като е понижена концентрацията при Луна „без курс“ и сме склонни към грешки, поради разсеяност или объркване. Не взимайте важни за бъдещето си решения, избягвайте скъпи покупки и особено на техника. Почивайте, забавлявайте се както ви харесва, не предприемайте риск. Същата част от деня е по-приятна в емоционално отношение за родените през трета декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Настроението ви е приповдигнато, изпълнени сте с ентусиазъм, вдъхновение и вяра. Луната в огнен знак и „без курс“ създава предпоставка в световен план за пожари, взривове, аварии, стрелби и други инциденти.

Трябва да се работи много внимателно с газови уреди и с други запалими или избухливи вещества.

В 13:31 часа Луната преминава в земния знак Козирог, където ще бъде до 13:48 часа на 7 декември. Луната в Козирог ще ни се отрази по-отрезвяващо и заземяващо през следващите два дни и половина. Много по-сериозни, концентрирани, организирани и отговорни сме към ангажиментите си и към хората. Стъпваме здраво на земята, знаем какво искаме и като един истински козел вървим по пътя към върха, докато не постигнем желаното. Козирогът е упорит и много трудолюбив. Сатурн управлява този знак и родените под Козирог изглеждат външно малко дистанцирани и хладни в очите на другите. Ще се чувстваме малко по-сковани емоционално, самотни или неудовлетворени от живота…..сякаш носим тежък товар на гърба си. А някои хора може да реагират и по-остро, ако бъдат предизвикани.

Луната в Козирог не образува все още аспекти към другите планети, но е в по-неблагоприятен аспект към Слънцето на родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен ще оказва неблагоприятно влияние върху чувствата и при родените през първа декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Не позволявайте да ви завладяват страхове, да изпадате в депресивни състояния. Сега е моментът да направите своите планове в дългосрочен план, да отделите внимание на близките си, да поемете някаква отговорност и да помогнете на близък в нужда.

Луната в Козирог е с по-положително влияние в емоционален аспект за родените под знаците и най-вече през първа декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Добро време за срещи с роднини, за закаляващи процедури, излети в планината, земеделие, научно-изследователска дейност, планиране и организиране на бъдещи действия. Бъдете здрави!