Най-точният хороскоп за 5 май

Астро
07:46 - 05 Май 2021
1830
Най-точният хороскоп за 5 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 5 май в часовете от 03:05 до 05:08 часа Луната Луната във Водолей е „без курс“ и в 05:09 часа тя преминава във водния знак Риби – до 14:52 часа на 7 май. През следващите два дни и половина ще сме под силното нептуново влияние.

На много от нас няма хич да им е до работа, въпреки че денят е работен.

Някои ще се чувстват по-меланхолично, други ще са замечтани или ще живеят още със спомените от преживяното през почивните дни. По-разсеяни сме, с понижена концентрация. В такива дни е повишена интуицията ни и сме по-сензитивни, грижовни и готови да помогнем на всеки в нужда. Склонни сме към влияние и вътрешното ни спокойствие зависи много от психоклимата в обкръжението ни. Дните са подходящи за творческа работа и дейности в уединение, за релаксиращи и спа процедури, ароматерапия, психотерапия, медитация и други духовни практики. Това, от което трябва да се предпазваме, е чуждо негативно влияние, въвличане в интриги, алергични прояви и интоксикации. Уязвима е и психиката при по-лабилните емоционално хора и хората с психични заболявания. Нуждаем се от спокойствие и емоционален комфорт.

Луната в Риби на 5 май образува хармонични аспекти с Марс в Рак и с Уран в Телец, а дисхармоничен с Меркурий в Близнаци. Този ден е по-ползотворен и благоприятен за родените през първа декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Ще се радвате на хармония и разбирателство с околните.

По-успешни и резултатни ще са действията ви.

Вълнува ви всичко тайно и невидимо за очите. Повишената интуиция ще ви насочва в правилната посока. Добър ден за организационна и групова дейност, за обучение, творчески занимания, срещи с приятели и съмишленици. Неблагоприятният аспект на Луната с Меркурий в Близнаци ще има по-дисхармонично влияние в ежедневието за родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада. Звездите повишават напрежението и ще възникват чести спорове. Трудно ще стигате до консенсус с хората. Не позволявайте да ви влияят и използват. Предпазвайте се от клюки и интриги, шофирайте много по-внимателно. Препоръчително е да се ограничи приемът на алкохол, консумацията на мазнини. Да се избягва употребата на силни медикаменти и наркотици. Бъдете здрави!