Най-точният хороскоп за 5 май

Астро
06:05 - 05 Май 2022
3020
Най-точният хороскоп за 5 май

На 5 май Луната преминава вече през водния кардинален знак Рак, където ще бъде до 14:50 часа на 7 май. През следващите 2 дни и половина настроението и емоциите ни са променливи в зависимост от заобикалящата ни среда. По-чувствителни сме, недоверчиви, интуитивни, грижовни към своите близки. 

Рак е пасивен знак и се вълнува повече за спокойствието и сигурността в своя дом, за семейството и роднините / родителите си. В обществото на дневен ред са темите за националната ни сигурност, храните и стоките от първа необходимост, ресторантьорството и хотелиерството, майчинството, грижата за децата, екологични въпроси, земеделието, животновъдството, недвижимите имоти и т.н.

Луната в Рак днес е в дисхармоничен аспект с Венера в Овен. Венера е планета свързана с партньорството, любовта, изкуството, ценностите и паричните въпроси. Венера в Овен е огнена, въодушевена, страстна, експанзивно изразява своите чувства и за разлика от Рака, е много инициативна.

Не обича да бъде пренебрегвана и се нуждае от уважение и признание.

Под силното влияние на Луната в Рак някои хора днес ще са склонни да реагират твърде емоционално, поради силното усещане за липса на подкрепа и недооценяване. Уязвими са както всякакви партньорства, така и финансовите въпроси. Затова денят не е благоприятен за нови партньорски взаимоотношения, за изясняване на действащи бизнес или политически партньорства и взаимоотношения, за разрешаване на финансови въпроси и капиталовложения.

Луната в Рак и Венера в Овен имат по-неблагоприятно влияние днес върху емоциите и преживяванията при родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада.

Нуждаете се силно от уют, спокойствие и сигурност, но по-несигурни може да се чувствате точно в любовните връзки, бизнес партньорствата и финансите. Липсата на уважение и подкрепа, на споделеност и разлика в ценностите може да доведе до прояви на ревност и конфликти.

Ще има и хора, които ще са силно затруднени финансово, да не получат очаквано възнаграждение или разходите да са повече. Предпазвайте се от финансови измами и семейни конфликти. Не е добър денят за вас за разговори на тема пари и имущества. Отделете повече време за любимите си хора.

Луната днес няма хармонични аспекти с останалите планети, но тя е с по-благоприятно влияние за родените под знаците и предимно през първа декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Макар и да сме по-раними и емоционални при Луна в Рак за вас енергиите внасят повече спокойствие и стабилност. Чувствате се одухотворени, творчески и романтично настроени. Да подкрепяте и давате повече от себе си за близките са в основата на удовлетворението, което ще усещате днес.

Денят е подходящ също за медитация, размишления, творчески дейности, подреждане в дома и създаване на уют в него. В здравословен аспект е уязвима храносмилателната система. Да се избягват пътувания по вода. Времето при Луна в Рак ще е по-облачно и дъждовно на места. Не забравяйте чадъра си, когато излизате. Бъдете здрави!