Най-точният хороскоп за 5 юни

Астро
08:12 - 05 Юни 2021
2236
Най-точният хороскоп за 5 юни

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 5 юни Луната продължава транзита си през знака Овен. На този ден тя продължава активното си влияние върху нашите емоции и реакции – смелост, борбеност, ентусиазъм, страст, директност, прибързаност, нетърпение, конкуренция, конфронтация. И ако на 4-ти Луната образуваше по-благоприятни аспекти, то на 5 юни тя активира много неблагоприятни аспекти – квадрат с Марс в Рак и с Плутон в Козирог. Таоквадратурата е много трудна конфигурация, а заради присъствието на двете опасни планети (Марс и Плутон) е и „взривоопасна“ в пряк и в преносен смисъл. Напрежението в обществото и в световен план е високо. Ще бъдем свидетели на тежки конфликти и скандали в политиката, агресивни нападки и импулсивни действия. В световен план звездите създават предпоставка за убийства и други тежки криминални престъпления, атентати, отвличания, експлозии, аварии, природни катаклизми, катастрофи и други инциденти. От нас се изисква голяма воля, градивност и креативност, човечност, почтеност и позитивно отношение към хората, ако искаме денят ни да бъде ползотворен и ефективен. Не е добре за се предприемат каквито и да било рискове, да се използват манипулативни средства за натиск и влияние. Решенията и действията ни трябва да бъдат разумни. да защитаваме по-слабите и онеправданите.

Този ден е най-неблагоприятен за родените през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от същите две декади. Някои от вас ще са по-избухливи и нетърпими към всякакви нередности или опити за вмешателство. Предпазвайте се от неприятности, инциденти и травми. В отношенията с хората бъдете по-търпеливи и не налагайте на всяка цена мнението си. Работете особено внимателно със запалими и избухливи вещества. Спазвайте всички правила по безопасност, както и законите. Грижете се за себе си и за своите близки. Луната на този ден е в хармоничен аспект с Меркурий, които ще имат по-позитивно влияние във взаимоотношенията с околните, върху мисленето и решенията при родените през втора и трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Напрежението при вас ще е по-малко, стига да нямате друга рождена планета в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Ще се чувствате ентусиазирани, вдъхновени и енергични. Добър ден за обучение, изразяване на мнение, писане, изследвания, ремонтни дейности в дома или по автомобила, спортуване и срещи със стари приятели или с роднини. Бъдете здрави!