Най-точният хороскоп за 6 май

Астро
06:53 - 06 Май 2022
2038
Най-точният хороскоп за 6 май

На 6 май Луната продължава транзита си през водния знак Рак. На днешния светъл празник, Гергьовден – денят на храбростта, звездите ни дават възможност за глътка свеж въздух.

Луната в Рак и днес има силно влияние върху емоциите и преживяванията ни като цяло, но има и хармонични аспекти със Слънцето и Уран в Телец, а през втората половина на деня и с Марс в Риби. Тези хармонични аспекти ни вдъхновяват и одухотворяват, настройват ни на романтична вълна. Повишено е желанието ни за празнуване и забавления, за пътувания и излети сред природата, за срещи с роднини и приятели.

Ако имате възможност, не оставайте у дома между четири стени, а се възползвайте максимално от звездната хармония. Това е чудесен ден също за спортуване, а ако обичате водата, отидете някъде около река, язовир, море. Действа много успокояващо. Луната в Рак ни прави много по-чувствителни и сензитивни, интуицията ни е силна. Вълнува ни всичко свързано със семейството, финансовата стабилност, която ни дава повече сигурност за бъдещето на децата ни. Подтиква ни към дълбоки размисли и носталгия по миналите хубави периоди и преживявания. Настройва ни мечтателно.

А как човек да се чувства сигурен и стабилен, когато първо светът и после държавата ни се „тресат“ от военни и политически конфликти? Настана време, когато всеки трябва да намери път към оцеляването на семейството.

Както се казва – „да се спасяваме поединично“, докато „големите“ намерят общ език и помислят за нас простосмъртните. А дано, ама надали!

През деня Луната в Рак не образува дисхармонични аспекти, но нейното влияние по знак е по-неблагоприятно за родените през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от втора декада. Може да се чувствате на моменти тъжни, апатични и без особен стимул за нещо.

Може да ви липсва енергия, настроението и емоциите ви да са променливи. Не позволявайте да ви завладеят страхове и тъгата да проникне надълбоко в душата ви. Намерете си приятно занимание – слушайте приятна романтична музика (не тъжна), извадете старите албуми със снимки или ако са качени в компютъра ви и се върнете назад във времето, преживявайки отново някои прекрасни моменти и срещи. Мечтайте! Мечтите ни предпазват от загуба на надежда, а тя е важна.

Сгответе нещо вкусно (ако нямате традиционното агнешко месо), обърнете повече внимание на децата и семейството като цяло. Разговаряйте, правете планове заедно.

Внимавайте само за конфликти и някакви неприятни ситуации или инциденти – през нощта срещу 7 май Луната активира опасен аспект към Плутон в Козирог, който е активен и през първата половина на 7-ми.

Днес по-облагодетелствани от Луната в Рак и нейните хармонични аспекти със Слънцето, Уран и Марс са родените предимно през втора декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Добро настроение, стабилно емоционално и физически състояние, сърдечност и топлота ще внесат звездите в сърцата и семействата ви. Това е един чудесен ден за семейни празници и тържества, за пътувания, посещения на манастири и църкви, на всякакви други древни места, където можем да се докоснем до богата история и минало.

Честит ден на храбростта и Българската армия! Честит имен ден на всички с имената Георги, Гергана и производни на тях! Свети Георги Победоносец да ви закриля, бъдете здрави!