Най-точният хороскоп за 6 януари

Астро
07:04 - 06 Януари 2022
2493
Най-точният хороскоп за 6 януари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.  

На 6 януари в 02:17 часа Луната навлиза във водния знак Риби, където ще транзитира до 07:26 на 8 януари. През следващите два дни и половина темпото ще се намали и водата ще ни успокои, макар временно и само на повърхността. В такива дни сме по-чувствителни, дълбоко емоционални и състрадателни. Но някои хора са по-податливи на измами и чуждо енергийно влияние (едни повече, други по-малко).

Засилва се интуицията ни и сме много по-сензитивни, което от своя страна ни помага лесно да усещаме настроенията и евентуални бъдещи ходове на някои хора. Вълнува ни всичко невидимо за очите и тайно. Дните са много благоприятни за творческа работа, разкриване на тайни и престъпления, за духовни практики, спа процедури и ароматерапия. Време е за осъзнаване на своите способности, за намиране на ресурси и проява на разбиране при решаването на някои по-важни въпроси. Изпитваме необходимост от уединение, да се отпуснем и отдалечим за малко от проблемите, за да можем да видим по-цялостно картината оставайки насаме със себе си. Негативната проява на Луна в Риби е склонността към илюзорно мислене, към зависимости от алкохол и наркотици, тайни и задкулисни действия, интриги, лъжи, кражби и измами, а в световен план – за наводнения и инциденти във вода, екологични замърсявания, хакерски атаки и други.

Препоръчително е да се ограничи алкохола, да се избягва употребата на силни медикаменти и наркотични вещества, особено ако шофирате. Може да има влошаване на състоянието при психично болни хора и хора с други хронични заболявания.

На този свят за християните Ден – Богоявление (Йордановден) Луната е в съвпад с Юпитер в знака на вярата и духовността Риби. По-късно образува хармоничен аспект и с Уран в Телец. Това прави деня още по-специален и зареден с много позитивна енергия. Ще се чувстваме силно свързани с Бог, вдъхновени, одухотворени, със силна вяра в доброто и романтично настроени. Луната в Риби и нейният планетен управител Нептун имат силна връзка с психиката ни.

Тази водна енергия може да се отрази по-неблагоприятно в емоционален аспект при някои измежду родените под знаците и най-вече през първа декада на Близнаци, Дева и Стрелец, а в по-малка степен и при Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада. Най-силно е влиянието Луната и Юпитер в Риби, разбира се, за представителите на първа декада Риби. Но тук от огромно значение е какви аспекти има рожденото Слънце в личния хороскоп на всеки човек. Ако то е само с хармонични аспекти от другите планети, тогава Луната и Юпитер в Риби на този ден ще се отразят по много по-позитивен начин на преживяванията, а ако щете дори и в събитиен план.

Ако обаче рожденото Слънце в Риби е с предизвикателни аспекти от планети в личния хороскоп, тогава по-вероятно е да чувстват известен дискомфорт, прекалена емоционалност и лесна ранимост, лековерие, необходимост да избягат от действителността чрез алкохол или наркотици. Предпазвайте се от измами и кражби, въвличане в интриги, проява на прекалена състрадателност към хора, които могат дори лесно да ви използват или накарат да чувствате вина за нещо. Най-комфортно в емоционално отношение ще се чувстват родените под знаците и особено през първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Много от вас ще почувстват днес много мощна вълна от вдъхновение, вяра, емоции и любов. Ще проявявате много разбиране и щедрост към всеки.

Ще давате много (включително любов) и ще получавате много. Късметът е с вас и действията ви ще се увенчават с успех. Възможни са дори награди при участие в състезания и олимпиади. Чудесен ден за празнуване и романтични срещи; за хората на изкуството, медицината и фармацията. Честит имен ден на празнуващите днес Богоявление! Бъдете здрави!