Най-точният хороскоп за 7 август

Астро
06:30 - 07 Август 2021
5079
Най-точният хороскоп за 7 август

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 7 август в часовете от 01:11 до 10:31 Луната все още е в Рак, но е „без курс“. В този интервал от време избягвайте шофиране на дълъг път, взимане на важни решения в сутрешните часове, както и рисковани действия. Склонни сме към разсеяност и грешки. В 10:32 часа Луната преминава в огнения знак Лъв, където ще бъде до 17:55 часа на 9 август. Тъй като и Слънцето е в знака Лъв, а на 8 август е Новолунието в Лъв, то на 7 август Луната ще бъде „скрита“ и в т.нар. позиция „Хеката“ - древногръцка богиня свързана с Лунната митология и фазите на Луната. Богинята Хеката е свързвана с тайни, магически и демонични действия, символизираща задгробния живот. Когато транзитната Луна е в такава позиция сме по-уязвими физически и емоционално. Енергията и силите ни са намалени.

По-чувствителни, обидчиви и раздразнителни сме.

Уязвими са нервната и сърдечно-съдовата ни системи. Състоянието на хората с хронични заболявания може да се влоши. Особено внимание изискват и психично болните. При Луна в Лъв се нуждаем от много топлота и любов, от специално внимание и похвали, които ни стимулират. Ако не получаваме това, може да се почувстваме пренебрегнати и нещастни, а някои по-избухливи по природа хора ще са склонни да реагират доста бурно. Следващите почти три дни са най-подходящи за забавления, игри с децата, творчески занимания, спорт, любов и интимни срещи. Луната е в Лъв и в неделния ден, а за нас ще е важно да бъдем харесвани и оценени, да сме в центъра на вниманието.

В съботния ден Луната не образува никакви главни аспекти с други планети. Едва в късните часове и през нощта е в неблагоприятен аспект със Сатурн във Водолей и тъй като е невидима от Слънцето, препоръчително е да си подсигурим спокойствие и позитивно обкръжение, да не се натоварваме физически и емоционално. Денят е по-неблагоприятен за родените през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от първа декада. Занимавайте се с нещо приятно за вас, със своето хоби или с някакви други творчески занимания.

Създайте или направете нещо, което да е полезно и приятно за любимите ви или за вашите деца.

Важното е да се забавлявате, а не да влизате в конфликти. Елиминирайте всякакви контакти с хора, които ви дразнят и натоварват. Предпазвайте се и от чуждо енергийно влияние. Не предприемайте рисковани действия. Внимавайте за травми и инциденти. При Луна в Лъв опасността е най-голяма за пожари и експлозии, а в здравословен план за психиката, нервната система и сърдечната дейност. Луната в Лъв е добре разположена спрямо Слънцето на родените през първа декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Въпреки това не прекалявайте с физическо и емоционално натоварване. Раздавайте щедро топлота, усмивки и любов. Забавлявайте се, творете. Денят е чудесен също за посещение на спортни и културни мероприятия (кино, театър, концерти, изложби, цирк и други развлекателни места за децата), за организиране на партита, за купони с приятели, за срещи с близки и любими хора. Бъдете здрави!