Най-точният хороскоп за 8 декември

Астро
06:03 - 08 Декември 2021
2348
Най-точният хороскоп за 8 декември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 8 декември Луната продължава транзита си през въздушния знак Водолей, а с нея продължава и въодушевлението, желанието за промяна, за ново начало и повече независимост. Да, но с времето установяваме, че пълна независимост не съществува. Тя е утопия! Живеем в общество, не на самотен остров и малко или много се налага да се съобразяваме с околните. Затова нека бъдем реалисти по пътя на промените. Когато Луната е във Водолей, това е благоприятно време за работа в екип и в по-големи групи или организации, за придобиване на знания, за работа в името на обществото и за бъдещото добруване на хората, за нововъведения и открития, за научни експерименти и изследвания. Само че, има една „малка“, но съществена звездна подробност. Сатурн във Водолей, който се свързва с кариерата, бизнеса, стабилността, а в световен план с икономиката, с държавното управление и със старото през цялата 2021 година и през първата половина на 2022 е в предизвикателен аспект квадратура със собствения си планетен управител Уран. На практика тече голяма борба между старото и новото. Няма лошо да има промени, но дали ще са за доброто на обществото? Ето това е по-важното. Сатурн (старото) е в силен знак Водолей, докато Уран (новото) изобщо не е поставен добре в знака Телец. Затова нито старото вече ще е същото старо, нито новото ще е това ново, което всички очакваме. Това важи както на международно ниво, така и ниво държава и в личен план. В тежки, смутни времена живеем и трябва да научим урока за собствената си стойност и за това, което имаме, а не да вършим необмислено и прибързано всичко.

Луната във Водолей допълнително ни наелектризира емоционално и ни кара да гледаме далеч в бъдещето, но животът е тук и сега.

В сутрешните часове на деня Луната все още съвпада със Сатурн и е в предизвикателен аспект с Уран, които внасят трудности, конфликти и напрежение, ограничават реализацията на целите. През втората половина на деня тя образува хармоничен аспект със Слънцето и Меркурий в Стрелец. Едва през втората половина на деня съществуват по-добри възможности са разбирателство и постигане на съгласие. Денят е по-напрегнат и труден за родените вече през втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от втора декада. Не е подходящ за експерименти и рисковани действия, за разговори с висшестоящи, за взаимодействие с институции, за пътуване на дълъг път, за създаване на нови познанства и за нови начинания. Повишена е опасността от токови удари, неочаквани обрати, конфликти, травми и инциденти от различно естество. Най-ползотворен се очертава денят за родените под знаците и предимно през втора декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Интуицията и вярата ви са силни, а и звездите ви дават своята подкрепа в по-лесното постигане на желаното. Ще успявате да предадете голяма част от своя ентусиазъм на хората, които ще ви вярват и следват. За вас денят е благоприятен за всякакви изяви, преговори, търговски сделки, придобиване на знания и ценна информация, изразяване на мнение, организационни дейности, нововъведения, срещи с приятели и всякакви интересни личности. Много добър ден за науката и техниката. В световен план звездите създават предпоставка за технически аварии, прекъсвания на електричество, самолетни и железопътни инциденти, експлозии, напрежение и протести в много страни. В здравословен план са уязвими нервната система и кръвообращението. Пестете нервите си и избягвайте силен стрес. Честит празник на всички студенти! Ако сте избрали да празнувате празника си в планината, бъдете добре екипирани и не предприемайте рискове, особено родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Шофирайте внимателно в зимни условия и проверете автомобила си за изправност преди път – гуми, акумулатор, фарове, електрическа система и т.н. Бъдете здрави!