Най-точният хороскоп за 8 юли

Астро
06:53 - 08 Юли 2022
3826
Най-точният хороскоп за 8 юли

На 8 юли в часовете от 04:04 и 08:15 Луната във Везни е „без курс“. В 08:16 часа тя преминава във водния знак Скорпион, където ще бъде до 11:34 часа на 10 юли. При Луна в Скорпион, управлявана от планетата на „подземното царство“ Плутон, забравете за всякакво спокойствие – емоциите са много интензивни и преживяванията – твърде дълбоки, с тенденция към крайности в поведението.

Привлича ни всичко потайно и неясно. Нищо не може да остане скрито – покрито от очите на Скорпиона, независимо от цената, която трябва да плати. Всичко вършим със страст, та дори и да е на границата с драмата или трагедията. Засилена е интуицията ни, желанието за доминиране и контрол, склонността към манипулиране. При Скорпион средни положения няма, затова и влиянието на Луната в този знак е двуполюсно – от едната крайност в другата. Най-ниското проявление на Скорпион са гняв, обида, липса на търпение, отмъстителност, разруха.

А най-високото, към което е препоръчително да се стремим, е проява на разбиране, безусловна любов, чисти и открити взаимоотношения, отдаване и взаимна помощ.

Следващите два и половина дни са благоприятни за обединение на големи групи хора, трансформация, самоанализи, медитация, психотерапия, разкриване на тайни и престъпления. В такива дни сме склонни към остра критика, разрушаване на всичко старо и некачествено, дори към разруха на всичко буквално до основи, за да го изградим след това отново. В здравословен план е уязвима цялата полова система, затова в такива дни е препоръчително да се предпазваме от инфекции и заболявания предавани по полов път, а бременните жени да избягват полови контакти, поради опасността от спонтанни аборти.

Прогнозите за времето за силни валежи и градушки, поне до четвъртък, не се сбъднаха. Но от петък и през почивните дни Луната във водния Скорпион и нейните предизвикателни аспекти в петък и събота ще провокират повече валежи, с градушки и гръмотевични бури на места. Добре е властите да бъдат подготвени и да вземат превантивни мерки срещу наводнения, а производителите на плодове и зеленчуци да се погрижат за тях да не пострадат тежко от загуби и унищожаването им. Същото важи и за животновъдите. 

Днес Луната в Скорпион образува дисхармоничен аспект с Марс в Телец, а във вечерните часове – хармоничен аспект с Меркурий в Рак. Опозицията на Луната и Марс в петъчния ден повишават силно нервното напрежение, нетърпимостта и желанието за борба. Марс е планета на агресията и инцидентите, затова днес най-предпазливи и разумни трябва да бъдат родените през първа декада и всички други хора, които имат рождени планети или Асцендент в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

В по-малка степен денят е неблагоприятен и за родените през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Много от вас ще са склонни да реагират твърде бурно, а някои дори агресивно. Амбициите са големи и засилват желанието за реализацията на целите на всяка цена.

Бъдете по-толерантни и отстъпчиви, не твърде настоятелни и провокативни в поведението. Звездите създават опасност за драматични ситуации и тежки конфликти, които в някои случаи могат да завършат са насилие. При тези аспекти в световен план е възможно да има мащабни тежки инциденти, убийства и самоубийства, физическо и сексуално насилие, пожари, взривове, сбивания и наранявания, протести с много агресия и тежки последствия, природни бедствия и катаклизми.

Луната в Скорпион и хармоничният й аспект към Меркурий в Рак ще имат по-благоприятно влияние на този ден при родените под знаците и най-вече през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Вие ще сте по-уравновесени емоционално и по-предпазливи, а това ще ви предпази и от грешни реакции или действия. Ще проявявате разбиране и повече състрадателност към хората. И все пак, не се знае дали и някои от вас нямат рождени планети или Асцендент в посочените уязвими знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Затова нека всички днес бъдем по-благоразумни, търпеливи и внимателни за инциденти и неприятности.

Нуждаем се от много любов, затова я раздавайте щедро. Шофьорите, лекарите, полицаите, пожарникарите, прокурорите, съдиите, работещите в АЕЦ и ТЕЦ, както и всички други хора, чиято професия е рискова, свързана с опазването на човешки живот да бъдат особено предпазливи в работата си. Служителите на реда да бъдат подготвени и да повишат контрола за подсигуряване на сигурността и спокойствието на хората ва 8 и 9 юли. Бъдете здрави!