Най - точният хороскоп за 9 април

Астро
06:49 - 09 Април 2022
2933
Най- точният хороскоп за 9 април

На 9 април Луната продължава транзита си през водния знак Рак. Продължава съответно и нейното влияние върху нашите реакции, нужди и емоции.

Настроението и емоциите ни са променливи, в зависимост от отношението на хората в обкръжението ни. Нуждаем се от тишина и спокойствие, от споделеност и топлота в отношенията, от семеен уют. Днес в 09:47 часа Луната е във фаза Първа четвърт. Слънцето в Овен и Луната в Рак, съответно на 19 градуса, са в дисхармоничен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между тях).

В следобедните часове Луната вече активира конфигурация таоквадрат (двоен квадрат) с Меркурий в Овен и с Плутон в Козирог.

Тяхното влияние на този ден върху настроението и преживяванията е по-неблагоприятно при родените през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, в по-малка степен и при представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади.

Меркурий, представящ начина ни на мислене, общуване и преценки ни подтиква към смелост и директност в общуването. Но предизвикателните аспекти към Луната и Плутон ще повишат емоционалното напрежение и склонността към спорове, избухливост в поведението при някои хора. Нужно е повече съобразителност и разбиране, за да не се стига до конфликти и прояви на агресия.

Меркурий се свързва също с младите хора, с пътищата и транспорта. А тези негативни аспекти създават опасност от крайности в поведението, транспортни инциденти, сбивания и други неприятни ситуации, особено с млади хора и ученици.

Луната в Рак в съботния ден е в хармонични аспекти с Юпитер и Нептун в Риби.

Тяхното въздействие е много по-благоприятно за родените през втора и трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Юпитер дава широта на погледа и възгледите ни за живота. Засилва желанието за нови знания и хоризонти, за пътешествия и забавления. Подобрява настроението ни и усилва заедно с Нептун вярата ни. Нептун от своя страна заедно с Луната в Рак повишават нашата чувствителност и емпатия към хората. Лекотата, с която усещаме мислите и чувствата на хората в обкръжението, ни помага да предвидим и предотвратим лошото.

Вие ще се чувствате по-спокойни и уравновесени, вдъхновени и проявяващи разбиране. Хората ще ви отвръщат със същата топлота и любов. Много добър ден за вас за романтични срещи, зачеване, творчески и духовни занимания, семейни излети сред природата в близост до вода, роднински срещи и празненства. Много подходящ ден за почистване, пране, готвене.

Но работата няма да избяга и вие преценете какво да правите.

Предизвикателните аспекти на Луната, Меркурий и Плутон в световен план повишават опасността от атентати, транспортни инциденти, бури с градушки / торнадо, пропадане в пропасти / шахти, инциденти с плавателни съдове, прояви на агресия и други инциденти. Особено внимателни на този ден трябва да бъдат шофьорите, возещи групи и особено ученици. А младите шофьори да избягват състезания /гонки/ с автомобили или мотори. Бъдете здрави!