Най-точният хороскоп за 9 август

Астро
07:07 - 09 Август 2021
3724
Най-точният хороскоп за 9 август

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

В първия работен ден на новата седмица, 9 август, Луната все още е в огнения знак Лъв. Основните приоритети в държавата са управлението, властта и лидерството в политиката, спорта, децата, развитието и прогреса. В такива дни сме много по-активни, ентусиазирани, самоуверени, но може и някои хора да проявяват по-драматично емоциите си, да са неотстъпчиви и надменни, да налагат своето мнение. Изпитваме необходимост да бъдем водещи, лидери, да получаваме щедро похвали, да се изявяваме и блестим със своите постижения. Важно е обаче да проявяваме повече щедрост и да не се държим деспотично. Лъвът и Слънцето са символ на любов, творчество, енергия и сила. Най-голямата сила е силата на любовта. Само този, който носи любов в сърцето си и е воден от нея, ще бере плодовете на своята любов. Онзи, който сее омраза и се държи надменно / силово с хората, ще получи това, което е „дал“.

На 9 август Луната е в съвпад с Меркурий в Лъв и заедно образуват предизвикателен аспект с Юпитер във Водолей.

Това бележи и този ден като много активен по отношение на комуникациите и преговорите. Но те ще носят успех само на онези хора, които умеят да контролират емоциите си, не взимат емоционално решенията си и са почтени в отношенията с хората. Юпитер изисква високо съзнание и морал, а във Водолей – изобретателност, хуманност, новаторско мислене и подход. Добре мислете преди да кажете или направите нещо, което ще ви навреди или ще провокира сериозен скандал. Съвпадът Луна / Меркурий повишава нервното напрежение и провокира бурни емоционални реакции и словесни нападки. Тъй като Меркурий има връзка и с транспорта, то напрегнатият им аспект с Юпитер във Водолей създава опасност в световен план за транспортни и други инциденти с деца и тийнейджъри, за палежи на автомобили, за пожари и експлозии. Да се избягват пътуване на дълъг път с автомобил, с влак и самолет.

Този ден се очертава като ден с по-добри възможности за успехи и постигане на целите за родените предимно през трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Благоприятен ден за уреждане на документални въпроси, преговори, покупко-продажби, за явяване на изпити или участия в конкурси / олимпиади, за изясняване на взаимоотношения, срещи с любими хора и приятели, пътувания и всякакви забавления. При вас нещата ще се случват днес много по-лесно и ще сте доста енергични. Ще се радвате на любовта на близките си и на подкрепа в работата си от страна на важен човек. Предизвикателният аспект на Луната и Меркурий в Лъв с Юпитер във Водолей ще внесе повече напрежение в отношенията и драматизъм в изразяването на емоциите на този ден при родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада. Избягвайте менторски тон, не налагайте на всяка цена мнението си, не преигравайте и не драматизирайте при всеки възникнал проблем или при невъзможност нещата да се случват така, както вие искате. Бъдете съзнателни и почтени в отношенията и в работата си, не изисквайте твърде много от хората, спазвайте законите и моралните норми на поведение в обществото.

Някои от вас може да са склонни към риск и прекаляване в действията и говоренето.

Шофирайте много внимателно, четете добре документацията преди да вземете решение или подпишете нещо (ако работите с документи). Пазете личната си информация, документи, ключове, багаж, телефон и автомобил. Между 15:22 и 17:55 часа Луната е „без курс“ – неблагоприятни часове за важни действия, нови начинания и взимане на решения. В 17:56 часа Луната навлиза в земния знак Дева, която ще ни дисциплинира повече през следващите два дни и половина. Но както винаги всяко правило има изключения. През нощта и в ранните часове на 10 август Луната съвпада с Марс в Дева. В световен план може да чуем за по-сериозен инцидент или природно бедствие. А в личен план най-внимателни за всякакви инциденти или неприятности във вечерните часове и през нощта трябва да бъдат родените през първа декада, с Асцендент и с други рождени планети (Марс, Сатурн, Уран или Плутон) между 0 и 10 градуса в знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Бъдете здрави!