Най -точният хороскоп за 9 май

Астро
06:09 - 09 Май 2022
3493
Най-точният хороскоп за 9 май

В първия работен ден на новата седмица, в 03:21 часа, Луната в Лъв е във фаза Първа четвърт – тя е в аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса) със Слънцето в Телец, съответно на 18 – 19 градуса в двата знака. Уран, планетата на новото, неочакваното, обратите, революциите и технологиите също е в Телец.

А Сатурн, планетата на уроците и ограниченията, е във Водолей. Така на практика Луната, Слънцето, Уран и Сатурн образуват много напрегната конфигурация таоквадратура (двойна квадратура). Луната в Лъв засилва желанието за власт, Уран за свобода и независимост, а Сатурн внася трудности и „раздава справедливост“ на всекиму според заслуженото. Затова този ден се очертава в световен аспект доста тежък като цяло.

Труден ден за разговори на най-високо ниво, за преговори и взимане на решения, за разрешаване на важни държавни и в международен план въпроси, особено свързани с политиката и енергетиката. Хората по високите етажи на властта няма да са склонни на отстъпки или пък някаква проява на щедрост, а точно обратно – упорство и демонстриране на власт. Може да се очакват трусове и високо напрежение в политиката и медиите, авио- и пътни катастрофи, падане от власт на министри или правителства, тежки инциденти и аварии, отвличания, терористични и военни атаки, природни бедствия и разрушения не само на този ден, но и в рамките на следващите 7 дни.

По-уязвими държави са Япония, Белгия, Аржентина, Украйна, България, Гърция, Венецуела, Индия, Шри Ланка, Китай, Нова Зеландия, САЩ, Русия, Словения, Сърбия, Турция, Чили и т.н. От 15:38 часа днес до 01:53 на 10 май Луната е „без курс“ и се подготвя да смени знака.

В този интервал от време не се препоръчва взимането на важни за бъдещето решения, подписване на договори и всякакви други действия или начинания, които искаме да имат успех и развитие.

9 май е по-труден и стресов ден за родените през втора и трета декада, с Асцендент и други рождени планети в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. В по-малка степен денят е противоречив и изисква повече приспособимост и гъвкавост от страна на родените през втора и трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби.

Не бих искала да навлизам в подробности какво да очаквате, за да не ви стресирам. Освен това тези хороскопи са общи. Но първите четири знака трябва да са най-предпазливи и внимателни в действията си както на този ден, така и през следващите 7 – 10 дни. За влиянието на пълното лунно затъмнение на 16 май ще отделя специално внимание в следващите дни. При всички случаи стресът днес може да ви дойде в повече. Не е изключено при някои от вас да се появят хора от миналото или да възникнат повторни ситуации, които изискват адаптация и корекция на минали грешки. Предпазвайте се от инциденти, конфликти и неприятности, токови удари и други.

Крайното несъгласие с хората и тотален отпор няма да са печеливши.

Луната в Лъв изисква от нас повече щедрост и топлота. Не рискувайте днес и се въоръжете с повече търпение, за да избегнете тежки и неочаквани обрати. И това ще отмине. В здравословен план е уязвима сърдечно-съдовата система и болните със сърдечни заболявания. Днес не е добър ден за мозъчни и сърдечни операции, както и за пътуване на дълъг път.

Луната в Лъв не образува с останалите планети хармонични главни аспекти, но тя е добре разположена и съответно влиянието й е по-положително за родените през втора и трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Дори и при вас да има по-напрегнати ситуации, то те ще бъдат с положително развитие и край. Марс в Риби е в дисхармоничен аспект към Слънцето на Близнаци, Дева и Стрелец.

Съвпада със Слънцето на Риби и ако то по рождение има неблагоприятни аспекти, заедно с другите три знака също могат да се чувстват като на въртележка. Но, ако човек е достатъчно осъзнат и предпазлив, може да използва много успешно тези напрегнати аспекти, защото те дават много сила и смелост. Бъдете здрави!