Най -точният хороскоп за 9 юли

Астро
06:54 - 09 Юли 2022
2908
Най-точният хороскоп за 9 юли

На 9 юли Луната продължава транзита си през водния знак Скорпион. Днес Луната образува дисхармонични аспекти с Уран в Телец и със Сатурн във Водолей (конфигурация таоквадратура – двоен квадрат), а хармоничен аспект със Слънцето в Рак.

Това е вторият по-опасен в световен план ден, изпълнен с напрежение и обрати. Освен опасността от тежки инциденти (в строителството, в мина), днес звездите създават предпоставка отново за сериозни политически конфликти, за технически аварии, проблеми с енергетиката, авиационни и пътнотранспортни произшествия, прекъсвания на електричеството или нарушаване на връзките за комуникация, протести, прояви на агресия, природни катаклизми (земни трусове, наводнения, бури и градушки) и други.

Както споменах и вчера, Луната в Скорпион засилва желанията и амбициите, емоциите са доста наситени, а преживяванията дълбоки. Знаците Телец, Скорпион и Водолей са фиксирани (Лъв също), в които са разположени трите планети в напрегната конфигурация.

А фиксираните знаци са склонни по-трудно да възприемат всякакви промени и са по-неотстъпчиви. А от тези знаци най-труден е Скорпиона. Външно е пасивен (като типичен воден знак), но дълбоко в душата му бушуват вулканични страсти. В критични моменти при транзит на Луната в Скорпион тази дълбока чувствителност и емоционалност може да „изригне“ много неочаквано и бурно. Затова днес трябва също да държим под строг контрол емоциите си и да се стремим да проявяваме повече разбиране в общуването с хората.


Съботният ден е неблагоприятен за родените през втора и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от същите две декади. Стремете се да не реагирате твърде емоционално и гневно, особено с близките си. Ако не е наложително, не пътувайте на дълъг път и особено със самолет. Както разбрахме всички, започна акция на полицията - проверки и контрол по пътищата за употреба на алкохол и наркотици от шофьорите И това е напълно типично при транзита на Луна в Скорпион - Плутон и Скорпион се свързват и с полицейските служби.

А днес тя е в неблагоприятен аспект със Сатурн, планетата на държавната и изпълнителна власт, на ограниченията и трудностите. Ако се налага да шофирате, не сядайте зад волана, ако сте употребили алкохол и/или наркотици.

Не се натоварвайте емоционално и с тежък физически труд. Денят не е добър за строително-ремонтни дейности. Почивайте и бъдете в спокойна среда. По-внимателни трябва да бъдат също планинарите и работещите с машини или електричество – възможни са наранявания, травми и токови удари. Времето и днес се очаква да бъде облачно, с валежи и гръмотевични бури на места и особено в планинските райони. Луната в Скорпион и хармоничният й аспект към Слънцето в Рак ще имат благоприятно влияние на този ден за родените през втора и трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби.

Много типично за Луната в Скорпион е мрачното настроение, но вие ще се чувствате по-стабилни физически и емоционално, замислени и анализиращи, вглъбени в себе си и в нещата, с които се занимавате. За вас денят е подходящ за спорт, обучение, почистване на дома, интимни срещи и срещи с приятели, които са със сходна емоционалност и интереси на вашите. Денят е много подходящ за изхвърляне на стари ненужни вещи, за медитация и трансформация/обновление. Бъдете здрави!