Най-златен сред златните: Везенков получава по 4 млн. долара на сезон

Българинът е с най-висока заплата в Евролигата

Новини
13:42 - 28 Септември 2024
1400
Най-златен сред златните: Везенков получава по 4 млн. долара на сезон

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков оглави класацията за най-високи заплати на играчите в Евролигата.

Състезателят на гръцкия Олимпиакос Везенков може да се похвали с най-изгодния договор на Стария континент в момента и е начело в подреждането на специализирания сайт eurohoops.net, съставено без приспадане на местните данъци в съответните държави.

Най-полезен играч в Евролигата за сезон 2022/2023 се завърна от Националната баскетболна асоциация с един от най-добрите договори в историята на Евролигата, гарантирайки си почти същата нетната заплата, която би получил, ако беше останал в НБА.

Българинът ще получава възнаграждение от 4.1 милиона долара на сезон след завръщането в бившия си клуб, според данните на eurohoops.net.

Тази вечер Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос излизат срещу Перистери във втория полуфинал от турнира за Суперкупата на Гърция в Родос. Първият полуфинал противопоставя съставите на Панатинайкос и Арис.

Топ 10 на най-високите заплати в Евролигата:

1. Александър Везенков (Олимпиакос) – 4.1 милиона долара
2. Шейн Ларкин (Анадолу Ефес) – 3.75
3. Майк Джеймс (Монако) – 3
4. Костас Слукас (Панатинайкос) – 2.8
5. Валтер Таварес (Реал Мадрид) – 2,7
6. Кевин Пънтър (Барселона) – 2.6
7-8. Кендрик Нън (Панатинайкос) и Никола Миротич (Армани Олимпия Милано) – 2.5
9. Дариъс Томпсън (Анадолу Ефес) – 2.3
10-13. Еван Фурние (Олимпиакос), Найджъл Хейс-Дейвис (Фенербахче), Уили Ернангомес (Барселона) и Венсан Поарие (Анадолу Ефес) – 2.2.