Наказаха двама полицаи за побоя в хижа "Лескова"

Крими
11:32 - 06 Октомври 2022
2385
Наказаха двама полицаи за побоя в хижа "Лескова"

Двама служители на РУ-Своге са наказани дисциплинарно, съобщават от пресцентъра на МВР.

Събрани са достатъчно данни за допуснати нарушения на двама служители при изпълнението на служебните задължения. Във връзка с това са им наложени дисциплинарни наказания.

Припомняме, че на 2 октомври в РУ - Своге бе подаден сигнал, а впоследствие и заявителски материал за възникнало пререкание между собствениците на хижа в Стара планина и група лица.

Съобщено било, че стопаните на обекта са били заплашени със саморазправа и нападнати, единият от тях е получил множество удари по тялото. Заявено било също така повреждане и липса на различни вещи от хижата. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са констатирани съществени противоречия между информацията, подадена от пострадалия, и изяснената фактическа обстановка. Установени са автомобилите, както и всички лица, присъствали по време на инцидента. 

Трима от тях са задържани за срок до 24 часа. Установени и разпитани са множество свидетели. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура - Костинброд, ТО - Своге.