Наказаха мъже, ритали патрулка

Новини
11:12 - 16 Април 2021
1088
Наказаха мъже, ритали патрулка

Наказаха мъже, ритали патрулка.

По 300 часа безвъзмезден труд през следващите 12 месеца ще трябва да положат двама жители на Казанлък, които застанаха пред състав на районния съд в Града на розите по обвинения, че грубо са нарушили обществения ред и направили опит да възпрепятстват униформени служители на МВР да свършат служебните си задължения, пише "Монитор".

Инцидентът е станал посред обяд на 30 януари т.г. при избухнал скандал насред градския кооперативен пазар между 44-годишния Р.М., 28-годишния Н.Р. и продавачка на една от сергиите.

При пристигането на полицаите по-възрастният мъж започнал да рита вратата на патрулната кола и да ругае униформените с думите „Гяури с гяури! С вас ще се разправям поотделно…“. В конфликта се включил и по-младият му авер, който направил опит да скъса униформата на служител.

Псувните и обидите продължили и след поставянето на белезници върху китките на вече осъжданите и изтърпели по няколко присъди в миналото нарушители.

На 14 април рецидивистите са сключили споразумения с наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което е одобрено от съда. И двамата ще преминат през 20-месечен режим на пробация, имената им ще бъдат обявени на публично място: пред входовете на кметските администрации в Казанлък и село Дъбово.

Тепърва ще се решава къде и как ще бъде положен трудът тъй като двамата са неграмотни и нямат никаква професионална квалификация.