Наклеветени социалисти съдят Корнелия Нинова

Политика
17:44 - 06 Април 2023
3233
Наклеветени социалисти съдят Корнелия Нинова

Областният управител на Габрово Кристина Сидорова заявява пред Българското национално радио (БНР) намерение да съди председателя на БСП Корнелия Нинова за клевета. Областният управител на Сливен Минчо Афузов пък обвини за резултатите на социалистите лидера на партията: заради политиките, които провежда и решенията, които взима през последните години. Афузов прави заключение, че БСП е "приклещена в мъртвата хватка" на Нинова.

Двамата реагират след като на пресконференция Нинова посочи виновните според нея за поредния спад в изборния резултат на БСП, сред които са областните управители на Габрово и Сливен. Председателят на БСП изрично каза, че двамата са назначени от служебното правителство на президента Румен Радев и били работели в полза на "Левицата!".

"Обмислям да предприема съдебен иск и в съдебна зала тя да докаже това, което вчера каза за натиск върху държавни служители, за нарушения, които приписва на мен. В момента се съветвам с адвокати и вярвам, че справедливостта и истината ще възтържествуват и госпожа Нинова ще спре да лъже публично в национален ефир", коментира Кристина Сидерова пред националното радио.

В съобщение до медиите Минчо Афузов посочва данни, че от избори през 2017 г. (когато Нинова вече е председател на БСП) до последните избори на 2 април социалистите са изгубили 729 676 гласа. Сравнение на Афузов конкретно в област Сливен за последните два вота, през октомври миналата година и отпреди няколко дни сочи: "На 2.10.22 г. в област Сливен БСП получи 5550, а гласувалите за нея на 02.04.23 г. са 5283. Разликата е по-малко от 300 гласа".

"Тези ли 300 души, госпожо, ви се губят?! Те ли са виновни за поредния крах, който нашата партия търпи, приклещена в мъртвата ви хватка?! Аз ли ви подсказах да станете вицепремиер в едно кратко управлявало правителство?! Аз ли ви посъветвах да изпратите оръжия в Украйна и после да отричате, сякаш изпращате ябълки, чийто износ може да прикриете?! Аз ли ви съветвах да гоните и отлъчвате ярките лица и гласовете на разума в БСП през последните години?!

Аз ли посочих амбициозните и крайно некадърни и недостойни хора, които са лицето на партията ни по места сега?! Моя ли беше идеята да предложите Вежди Рашидов за председател на парламента и така негласно да пришиете БСП към статуквото?! Аз ли ви подшушнах да издигнете Радев за президент, а после да воювате с него и така да поставите левите избиратели пред дилемата кой е по-социалист от другия?! Аз ли ви помолих да върнете хартиената бюлетина и да загубите доверието на младите?!", изброява областният управител на Сливен.