Налична е най-новата актуализация на Уиндоус 11

Техномания
16:55 - 23 Септември 2022
3621
Налична е най-новата актуализация на Уиндоус 11

Вече е налична най-новата актуализация на Уиндоус 11 (Windows 11) за 2022 година, съобщава поделението на компанията „Майкрософт“ (Microsoft) в България.

Бързото преминаване към по-гъвкав начин на живот и работа, увеличи драстично заплахите по отношение на сигурността на хората и бизнеса. В момента има 921 атаки за разбиване на пароли в секунда, посочват  от компанията.

Новите функции в Уиндоус 11 за улеснен достъп включват „Надписи на живо за цялата система“ за автоматично генериране на субтитри към всички форми на аудио съдържание, гласово активиране (налично в тест версията), което позволява на потребителите да управляват своя компютър и да създават текстове чрез гласа си, а също и „Разказвач“, който отразява речта по естествен начин, правейки я да звучи по-приятно, което от своя страна помага при четене или сърфиране в мрежата.

С  нови функционалности е и „Майкрософт Стор“ (Microsoft Store) с пилотна версия за разработчици и разширяване на „Амазон апстор“ (Amazon Appstore) на международните пазари, което ще предостави на потребителите над 20 000 приложения и игри за „Андроид“ (Android). Освен това Game Pass е вграден директно в Уиндоус 11 чрез приложението Xbox, където играчите имат достъп до стотици компютърни игри от най-висок клас.