Намаляват концесионните такси за морски плажове

Мярката е заради изискването плажните принадлежности това лято да са на поне 50% по-ниски цени спрямо тези за сезон 2019 г.

Новини
12:24 - 23 Септември 2020
872
Намаляват концесионните такси за морски плажове

Министерският съвет прие Решение за намаляване размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за тази година преди 30 май.

Намалява се и размерът на дължимите концесионни възнаграждения и концесионни плащания за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, за които плащането предстои.

От правителството напомнят, че беше въведено задължение концесионерите на морски плажове да предоставят плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) на поне 50% по-ниски цени спрямо тези за сезон 2019 г.

Даде се и възможност чрез намаляване на концесионното възнаграждение стопаните на морските плажове да се справят със задължението си да осигуряват задължителните дейности по водно спасяване, медицинско обслужване и сериозното завишените мерки за санитарно-хигиенно поддържане на морските плажове.

Намаляването на концесионното възнаграждение е в съответствие с намалението на плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) и се прилага само ако концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г. плажните принадлежности - чадъри и шезлонги, на цени, не по-високи от заявените от него за сезон 2020 г.