Намериха 66 кг марихуана в колата на българин в Испания

А. И. А. ще бъде съден в град Торелагуна

Топ
17:07 - 03 Януари 2023
3300
Намериха  66 кг марихуана в колата на българин в Испания

А. И. А. от Вършец е обявен за международно издирване от съдебните власти на Кралство Испания с Европейска заповед за арест. Заповедта за арест е издадена от съда в град Торелагуна във връзка с наказателно производство за трафик на наркотици, участие в организирана престъпна група и притежание на незаконно оръжие.

Според документите по делото на 6 юни 2022 г. полицейски служители спрели за проверка на магистрала в Испания автомобил, управляван от българския гражданин А. И. А. и открили в колата му 66 кг марихуана. При последвали обиски в жилища в Испания са били намерени и други наркотици - хашиш, кокаин, марихуана, незаконно огнестрелно оръжие и пари. А. И. А. е бил задържан от испанските власти, а по-късно освободен.

След издаването на Европейската заповед за арест, в края на декември миналата година А. И. А. е бил открит от служители на МВР във Вършец и задържан. След като се запозна с Европейската заповед за арест и документите по делото Окръжен съд – Монтана намери искането на прокуратурата за основателно и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на А. И. А. - 30 годишен, неосъждан, с цел обезпечаването му за провеждане на производството за предаването му по Европейска заповед за арест на Кралство Испания.

Определението на съда може да се обжалва и протестира в 3-дневен срок пред Апелативен съд - София.