Намериха донор на плазма за тенора Камен Чанев

Лекар се отзова на призива на близките, още днес може да прелеят сак с антителата

Актуални новини
10:09 - 22 Ноември 2020
2678
Намериха донор на плазма за тенора Камен Чанев

Приятели на световноизвестния оперен певец Камен Чанев се отзоваха на призива на близките му за спешно намиране на реконвалесцентна плазма от преболедувал COVID-19 и за по-малко от 12 часа донорът вече е на линия.

Близкият му приятел Антоний Андонов от Сливен поясни:

"С Камен сме приятели от деца. Отзовах се на това, което оперната певица Таня Иванова написа в социалните мрежи, обадих се на познат доктор, който вече веднъж е давал плазма и той се съгласи. Днес пътува за София. Технологично и медицински не съм запознат, вероятно ще се прецени дали организмът на Камен ще понесе преливането на плазма. Благодаря на Господ, че има и отзивчиви хора. Остава преценката на лекарите.

Кураж и се молим всичко да е наред. Каквото трябва сме направили. Камен е силен, зная, че ще се оправи, вярвам!".

Камен Чанев е завършил е Държавната музикална академия в София. Специализира в Римската академия за изкуство и култура при Борис Христов. Работил е с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Маджера (пианиста на Лучано Павароти).

През 1992 г. започва работа в Софийската опера. След пет сезона се мести в Прага, където пее две години, преди да премине на свободна практика. Живее във Виена и се изявява на престижни сцени като Щаатсопер (Виена), Дойче опер (Берлин), "Лицео" (Барселона), Ла Фениче (Венеция) и др.