Намушкаха 11-годишно момиче и майка му в центъра на Лондон

Нападателят е задържан на мястото на инцидента и отведен в ареста

Крими
18:48 - 12 Август 2024
6674
Намушкаха 11-годишно момиче и майка му в центъра на Лондон

11-годишно момиче и 34-годишна жена са намушкани с нож при нападение на площад "Лестър" в центъра на британската столица.

Нападателят е задържан на мястото на инцидента и отведен в ареста, съобщи лондонската полиция в публикация в социалната мрежа X. Лондонските власти все още не съобщават подробности за самоличността му.

Засега няма други неидентифицирани заподозрени във връзка с инцидента. Полицията заяви, че на този етап "няма никакви доказателства", че нападението е било с терористичен характер.

Медиците съобщават, че двама от ранените са били откарани в голяма болница, без да уточняват какво е състоянието им.

Според полицията 11-годишното момиче ще се нуждае от лечение в болница, но няма опасност за живота ѝ, докато майка ѝ е с по-леки наранявания.

Съобщава се, че очевидци - минувачи и служители на близките магазини - са успели да неутрализират нападателя.

Служител на магазин в района, който помогнал да бъде спрян извършителят, разказва пред Би Би Си, че чул силни викове от улицата, след което се хвърлил към нападателя и му отнел ножа.

По лицето и гърдите на нападателя имало кръв, разказа 29-годишният работник в магазин за чай на площад "Лестър" на име Абдула.

"Чух писъци, изскочих на улицата и видях един мъж, който държеше нож. Веднага се втурнах към него, хванах го за ръката ... повалих го на земята и му отнех ножа", каза той.

Площад Лестър е разположен в сърцето на оживения лондонски квартал Сохо, където има много кина, магазини, барове и други места за забавление. Лестър е центърът на оживения Сохо и е централно място за развлечение с притегателна сила за туристите, отбелязва Би Би Си.

Бруталното нападение идва на фона на масовите протести в цяла Великобритания, прераснали в бунтове, след въоръженото нападение срещу клас по танци в Саутпорт, при което бяха убити 3 малки момичета, а още 8 деца и 2 възрастни бяха намушкани с нож, пише OFFNews.