Нанков на излизане от следствието: Защо ни викат 4 дни преди изборите?

Общество
18:29 - 09 Ноември 2021
3998
Нанков на излизане от следствието: Защо ни викат 4 дни преди изборите?

"Не знам защо се наложи да ни викат 4 дни преди изборите. Преди 3 месеца ходихме в следствието за същото. Как да няма строителни книжа? Има и за първи, и за втори, и за трети лот. Строителство по лот 4 по наше време не е извършвано", каза Николай Нанков след разпита си в националната полиция по разследването на МВР за строителството на магистрала "Хемус". Той попита защо министър Комитова работи по тези договори и плаща по тях, като са незаконни. 

"Всички аванси са обезпечавани по законовия ред. Всеки лев на българския данъкоплатец по ин хаус договорите е обезпечен", категоричен е Нанков, който се яви заедно със приемничката си Петя Аврамова.

"Можехме да дадем тези обяснения и в понеделник. До 12 май, докато съм била министър, не съм получавала сигнали от нито една структура на министерството за нарушения по строителството на "Хемус". Хората ще си получат пътищата след изборите", каза Аврамова. 

"Има два доклада на АДФИ. Те са идентични и категорични, че няма нарушения в дейността на "Автомагистрали" ЕАД. Не видях доказателства. Целта е призоваване от днес за днес. Клиентите ми да напуснат предизборните си кампании. Разходката беше излишна. Със същия предмет беше и в Националната следствена служба преди 3 месеца", каза адвокат Менко Менков, който ги е придружавал по време на разпитите в полицията.