Нанси Пелоси е дала положителен тест за коронавирус

САЩ
13:51 - 08 Април 2022
2451
Нанси Пелоси е дала положителен тест за коронавирус

Председателката на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси е дала положителен тест за коронавирус днес - ден след като е била без маска на събитие в Белия дом заедно с президента Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес, като се позова на нейния говорител Дрю Хамил.

Той съобщи, че засега 82-годишната Пелоси няма симптоми. По-рано тази седмица тя е дала отрицателен тест за коронавирус.

"Председателката на долната камара на Конгреса на САЩ е напълно ваксинирана и с поставена бустерна доза, и е благодарна за силната защита, която ваксината осигурява", каза нейният говорител.

Той съобщи новината, след като насрочената за днес седмична пресконференция на Нанси Пелоси в Капитолия внезапно бе отменена. Предстои Камарата на представителите да излезе в двуседмична пролетна ваканция.

Пелоси отложи планираната за тази седмица обиколка в Източна Азия на водена от нея делегация на Конгреса, която бе предвидено да включва посещения в Япония и Тайван.

Президентът Джо Байдън е дал отрицателен тест за коронавирус снощи, съобщи междувременно Белият дом, цитиран от Ройтерс.