Нападателят във влака е пуснат на свобода срещу 1000 лв. гаранция

Борис Симеонов е пробол с нож спътника си заради лошата му миризма

Общество
19:30 - 05 Октомври 2020
1518
Нападателят във влака е пуснат на свобода срещу 1000 лв. гаранция

Ниска лична хигиена е причината за кървавата разпра между двама пасажери в нощния влак София - Бургас. При скандала 65-годишен готвач от Пазарджик прободе с нож в корема мъж на 33 години. Той продължава да бъде лекуван в столичната Окръжна болница.

Конфликт заради събути обувки, от които се носела неприятна миризма. Това е причината 65-годишният Борис Симеонов да прободе с нож в корема 33-годишния Пламен Димов от Бургас.

„Превозната бригада получава сигнал от пътник, че има спречкване във вагон номер 4. Отивайки там виждат единият пътник намушкан с нож”, казва зам.-директорът на „Пътнически превози” Пламен Митев.

Преки свидетели на кървавата разпра в нощта срещу неделя не е имало. Двамата са попаднали случайно в едно купе. Засега не е ясно дали конфликтът помежду им има предистория. След ареста пред разследващите самият Борис прави самопризнания за нападението.

Борис Симеонов живее в Пазарджик. Той е обвинен за причиняване на средна телесна повреда. Освободен е срещу 1000 лева гаранция. Не е осъждан за разлика от ранения Пламен Димов. В нощта на инцидента двамата са били с билети. Запознати обаче казват, че Борис често пътувал гратис.

„Добър човек. Като него няма друг в махалата – нито пие, нито пуши. Работи като помощник готвач”, казват съседи пред Нова тв.