НАПАСТ: „Ядреният“ джендър на Байдън отива в затвора

Безполовият служител от Министерството на енергетиката Сам Бринтън беше спипан да краде багаж от летище за пореден път

Новини
12:40 - 10 Декември 2022
3959
НАПАСТ: „Ядреният“ джендър на Байдън отива в затвора

Сам Бринтън, служител в Министерството на енергетиката на администрацията на Джо Байдън (DOE), е обвинен в кражба на багаж от летище в Лас Вегас, след като е изправен пред подобни обвинения и в Минеаполис, съобщава „Нюзуик“.

Бринтън е „знамето“ на ЛГБТ квотата в администрацията на държавния глава. Освен че е заместник-помощник-секретар на Министерството на енергетиката и отговаря за изхвърлянето на отработено ядрено гориво и ядрени отпадъци, индивидът, който се определя като небинарен — т.е. нито мъж, нито жена, е и ръководител по правителствените въпроси за The Trevor Project, организация за предотвратяване на самоубийства и кризисна намеса за млади ЛГБТ хора.

Издадена е заповед за арест за Бринтън след обвинения, че е (в статията „Нюзуик“ са използвали глагола „са“ — предпочитаната от трансджендърите и небинарните индивиди форма) откраднал багаж от международното летище Хари Рийд, съобщи телевизионната станция в Лас Вегас KLAS.

Обвинението е за кражба в големи размери на стойност между 1200 и 5000 долара, се казва в заповедта. 

Голямата кражба е престъпление от категория B в Невада и се наказва с една до 10 години затвор и глоба до $10 000.

Бринтън вече е обвинен в кражба на куфар на стойност 2325 долара от въртележката за багаж на летище Минеаполис Сейнт Пол на 16 септември.

На 9 октомври Бринтън е уловен от камерите за наблюдение на летище „Дълес“ във Вашингтон с тъмносиня чанта, за която се твърди, че е открадната месец по-рано.

Бринтън е в отпуск от Министерството на енергетиката след обвинението в кражба и трябва да се яви в съда на 19 декември. Ако бъде признат за виновен го заплашват до пет години затвор.

Съобщенията за арест дойдоха, след като група законодатели от Републиканската партия написаха писмо до министъра на енергетиката Дженифър Гранхолм, настоявайки за оставката на Бринтън.

„Не е възможно човек да представлява американските ценности и същевременно да нарушава законите на страната“, се казва в писмото.

„Действията на Бринтън, заедно с липсата на прозрачност от страна на вашия отдел по този въпрос, се отразяват зле на Министерството на енергетиката и предизвикват безпокойство относно приоритетите на администрацията на Байдън при назначаването на високопоставени служители“, пишат още конгресмените.