Наполи не пожали Легия, записа класика

Спорт
11:10 - 22 Октомври 2021
2206
Наполи не пожали Легия, записа класика

Наполи постигна важна победа с 3:0 над Легия Варшава в третия си двубой от груповата фаза на Лига Европа. Лоренцо Инсиние, Виктор Осимен и Матео Политано бяха точни за успеха на партенопеите.

През първата част не падна нито един гол. Повече ситуации за отбелязване на попадение бяха създадени от играчите на италианския тим, но завършващият удар им липсваше.

В 13-ата минута стражът на Легия се намеси след изстрел на Дрис Мертенс, а десет минути по-късно отново Мертенс пробва мерника си с удар от воле от границата на наказателното поле, но прати топката покрай вратата.

В 30-ата минута Ървинг Лосано си освободи място за стрелба, но не успя да преодолее вратаря.

Домакините успяха да открият резултата чак в 76-ата минута, когато Матео Политано асистира на Лоренцо Инсиние, който не остави шансове на вратаря за 1:0. Три минути след това гол на Виктор Осимен не бе зачетен заради засада.

Само минута след незачетеното попадение Осимен все пак успя да вкара топката във вратата след изстрел отблизо, насочен в долния десен ъгъл.

В добавеното време на срещата Матео Политано показа завиден контрол над топката и успя да се справи със защитниците на Легия преди от границата на наказателното поле да оформи крайното 3:0.

Въпреки загубата Легия остава на първо място в група С с шест точки, а Наполи е втори с четири колкото има и третия Лестър. Спартак Москва е последен с 3.