Направиха аутопсия на починалата след ваксинация 57 годишна жена

Здраве
16:59 - 12 Март 2021
5256
Направиха аутопсия на починалата след ваксинация 57 годишна жена

Направена е вече аутопсия на починалата 57 – годишната жена от Йоаким Груево, като резултатите ще излязат през следващата седмица.

Все още не е доказано дали има причинно-следствена връзка между ваксинацията и смъртта на жената от Пловдивско, обясни пред журналисти доц. д-р Павел Тимонов от Съдебна медицина.

По думите му при аутопсията са взети всички необходими биологични материали за изследване, включително е направен и PCR тест, който е бил отрицателен.

Жената е ваксинирана с препарата на "AstraZeneca" вчера, в 12,00 часа на обяд, след това се е прибрала без оплаквания. През нощта, обаче, около в 3.00 часа получава остър задух. Извикан е бил екип на Спешна помощ, след което е настъпила смъртта й.

Д-р Тимонов добави, че работната диагноза е остра двустранна сърдечна недостатъчност и, че починалата е имала тежки сърдечни проблеми от 2005 г. Имала е наднормено тегло, също така. Била е оперирана заради запушена артерия на сърцето и й е поставен троен байпас. След поставянето на ваксината не са образувани тромби.