Направиха нов филм за Тина Търнър

Нещо за четене
16:25 - 27 Февруари 2021
3295
Направиха нов филм за Тина Търнър

Тази година е изключително щастлива за феновете на Тина Търнър. След като изпълнителката беше номинирана за „Залата на славата“, сега тя ще може да се похвали и с документален филм за живота и кариерата си.

Лентата ще бъде пусната следващия месец по HBO. Филмът ще носи името TINA и ще предостави на зрителите по-близък поглед върху живота и кариерата на Тина Търнър. Освен по HBO, той ще бъде достъпен и на новата платформа HBO Max за всеки, който иска да го гледа повече от един път. Датата е 28 март, а часът е 1:00 през нощта българско време. Според HBO, филмът ще проследи издигането на Търнър до върховете на музикалната индустрия, личните и кариерните ѝ трудности, както и превръщането ѝ в икона на 80-те години на миналия век.

Ще бъдат включени интервюта със самата Тина, заснети в дома и в Швейцария, както и ще бъдат показани близки до нея хора и архивни кадри, простиращи се през 60 години. Филмът ще предложи коментари от Анджела Басет, Опра Уинфри, автора Кърт Лоудър, драматурга Катори Хол, която пише сценария за мюзикъла за Тина Търнър, както и съпруга на изпълнителката – Ервин Бах. TINA е продукция на режисьорите Дан Линдзи и Ти Джей Мартин, които правят спортния документален филм „Непобеден“.

Продуценти ще бъдат Саймън Чин и Джонатън Чин, които стоят зад биографичната лента за Уитни Хюстън, излязла през 2018 година. Освен че ще предложи по-близък поглед към личния и професионален живот на Тина Търнър, филмът ще покаже изпълнителката и като оцеляла от насилие.

През 1981 година тя говори пред списание People за тормоза и проблемите, които е изпитала по време на брака си с Айк Търнър, с когото се развежда пет години по-рано. Филмът ще приключи с Търнър, която се покланя на сцената след края на мюзикъла Tina.