НАПРЕЖЕНИЕ: МВР удря мафията със спецакции

Общество
16:17 - 05 Януари 2023
2358
НАПРЕЖЕНИЕ: МВР удря мафията със спецакции

"До месец ноември 2022 г. съпоставено с периода на 2021 г. престъпността в страната е нараснала с 2,2%. Нараснали са престъпленията, свързани със шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества", заяви в НС служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев относно участието на служители на МВР в трафик на мигранти през територията на България.

„Идентифицирали сме проблемните сфери и сме си поставили за цел да се борим по-бързо: телефонните измами, каналджийството, автокражбите. Предстоят мащабни полицейски акции по противодействие на автокражбите и трафика с мигранти следващата седмица. Едната акция ще е съвместна с властите в Турция“, каза министърът.

Направихме всичко необходимо, за да осигурим охраната по границата и случаите на незаконно преминаване намаляха драстично. Започналите дисциплинарни проверки са пример как не се защитава никой в МВР, който нарушава закона. Всеки в МВР знае, че всеки, който изпълнява задълженията си ще е награждаван, а който нарушава закона – ще бъде санкциониран“, обясни Демерджиев.