Напрежение в НС: ГЕРБ скочи на парламентарния шеф (СНИМКИ)

Политика
11:41 - 13 Май 2022 (обновена)
4076
Напрежение в НС: ГЕРБ скочи на парламентарния шеф (СНИМКИ)

Напрежение между управляващи и опозиция изригна в парламента по време на контрола върху членовете на кабинета, начело с премиера Кирил Петков. Заради процедурни нарушения и хватки депутатите от ГЕРБ скочиха на председателстващия заседанието Mирослав Иванов, а предшестващият свадата скандал бе предизвикан от размяна на реплики между финансовия министър Асен Василев и шефката на ПГ на Бойко-Борисовата партия Десислава Атанасова. 

Стигна се до окупирането на президиума в пленарната зала от почти всички депутати от ГЕРБ. По-рано Десислава Атанасова обяви от трибуната, че управлението в лицето на четирите партии от коалицията руши държавата. "Слава Богу, че има опозиция. Ние от ГЕРБ ще се борим с всички сили за родината. Защото друго гражданство нямаме", заяви тя с намек към Петков и неговия канадски паспорт. 

Наложи се спешно в залата да влезе и председателят Никола Минчев, за да се опита да успокои страстите. А със задачата лично да брани премиера се зае рапърът Ицо Хазарта. 

Единствено своеобразният кордон, образуван от квесторите, не позволява да се стигне до физически сблъсък между депутатите и министрите. 

Очаквайте подробности!