НАПРЕЖЕНИЕ: Явор Божанков нападна Тоца Крокодила

Бившият социалист рови престъпната схема с лекарства за онкоболни на семейство Батинкови

Общество
21:18 - 20 Април 2023
17719
НАПРЕЖЕНИЕ: Явор Божанков нападна Тоца Крокодила

Изгоненият от БСП Явор Божанков е попитал служебния здравен министър Асен Меджидиев за престъпната схема с лекарства за онкоболни на миската Антония Петрова, известна като Тоца Крокодила, и мъжа й д-р Ивайло Батинков. Ето какво написа настоящият депутат от ПП във фейсбук:

"Поисках информация от служебния министър на здравеопазването Меджидиев.

Касае разследването на Валя Ахчиева за престъпна схема с лекарства за раково болни. Едно и също лекарство е записано и платено, като поставено на двама души в България. Накрая лекарството се оказва в Холандия. Там вече има разследване. Тук някой, най-вероятно, е останал без лечение.

От видяното във видеата - говорим за съзнателно убийство. Допускам, че тя разкрива схема с едно скъпо лекарство, но това поставя под въпрос цялата система на лечение на онкоболни.

Минал съм през този ужас. Ще дам всичко от себе си това да не остане така. Заради всеки с онкологично заболяване в България и защото никой не е застрахован, че няма да е следващата жертва. Оказва се не само на болестта. А на престъпление".

По темата още в началото на април се намеси и омбудсманът Диана Ковачева, която сезира главния прокурор Иван Гешев, служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и вр.и.д. управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Йорданка Пенкова във връзка с жалби за нарушени права на пациенти с онкологични заболявания и компрометирането на тяхното лечение. Диана Ковачева настоява за проверки, които да установят дали болните се лекуват с точно назначените лекарства.

Наскоро „Уикенд“ разкри, че зад мерзката далавера стои „Мис Крокодил“ Антония Петрова и вторият й съпруг д-р Ивайло Батинков, управител на проспериращата през последните години компания „Топ Хоспитал Сървис” АД.