Напук на социолозите: Рекордна избирателна активност

Свят
16:00 - 04 Април 2021 (обновена)
14558
Напук на социолозите: Рекордна избирателна активност

Напук на социолози и политолози, които месеци наред ни внушаваха, че активността на парламентарните избори ще е рекордно ниска, реалността се оказа точно обратната. „В Младост, където гласувах, опашката пред избирателната секция беше 400 м, чаках повече от час”, сподели пред Lupa.bg избирател.

Навсякъде в софийските РИК-ове се забелязва силно раздвижване и повишен интерес към вота и от млади, и от стари.

„Гласувах. Такова масово нападение от гласоподаватели и толкова дълги опашки пред секциите - от втория етаж по целите стълби до изхода, не съм виждал от 20 години. Поне в центъра на София активността е значително по-висока от предишни вотове”, коментира във Фейсбук и журналистът Марио Гаврилов.

250 метра е опашката от желаещи да гласуват в Хановер

Колегата му Веселин Дремджиев пък споделя: „Жената, която усмихната връща личната ми карта в секцията: "Активността е по-висока, излизат и младите". На опашката има мини детска градина”.

Българите във Валенсия завиха дълга опашка 

По-рано днес стана ясно, че пред посолствата ни в Лондон и Париж се вият огромни опашки от желаещи да гласуват, и то още от ранни зори.

Сериозно струпване на хора има и пред секцията в Малага 

В Хановер, Германия, пък опашката от българи, които искат да пуснат своя вот, била 250 м. Още по-големи са струпванията от гласоподаватели в Мадрид.

Рекордна избирателна активност и в Мадрид

Огромни тълпи от българи са регистрирани и пред секциите в Атина и Солун. В цяла Европа на днешния 4-ти април българските граждани са повече от активни. 

"Холандските" българи в Амстердам глусуват ударно

Снимки: Агнес Методиева и Фейсбук