Наркобум: 36-годишен отгледа нива с канабис

Крими
13:37 - 30 Септември 2022
1782
Наркобум: 36-годишен отгледа нива с канабис

Районната прокуратура в Стара Загора е задържала за срок от 72 часа 36-годишния Д.К., обвиняем за отглеждане и притежание на наркотични вещества, съобщиха на официалния си сайт от Районна прокуратура - Стара Загора.

От прокуратурата посочват, че в периода от май до 28 септември 2022 г. в землището на старозагорското село Кравино е засял и отглеждал 80 растения от рода на конопа.

Д.К. е установен и задържан в нива в момент на полагане на грижи по отглеждане растенията. От мястото са иззети 80 зелени растения от рода на конопа, сухи късове от същия вид растение, препарати за растителна защита, торове, пръскачка, кофи, лопата, трион, градинарски ръкавици, ножици и други вещи.

При извършено претърсване в дома на обвиняемия в гълъбовското село Медникарово са били иззети още 4 растения марихуана, едно сухо растение марихуана със съцветие и две полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество, огледало с плътни ленти от бяло прахообразно вещество, други вещи и паричната сума от 35 хиляди лева.

В дрехите на Д.К. при извършен обиск са открити и иззети саморъчно свита цигара и насипна суха, растителна маса, която при тестване с полеви наркотест реагирала на марихуана.

„В момента се извършват активни действия по разследване на престъплението“, съобщи за БТА говорителят на Районна прокуратура - Стара Загора Таня Димитрова. Тя допълни, че предстои наблюдаващият прокурор да поиска постоянна мярка за задържане под стража на мъжа.

Димитрова каза още, че има още двама задържани, но към момента срещу тях няма повдигнати обвинения.