Наркодилър заключен след МВР акция

Крими
15:24 - 18 Март 2022
2476
Наркодилър заключен след МВР акция

32-годишен мъж от Силистра е привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура в града за това, че е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Мъжът е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 17 март т.г. в Силистра е проведена полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества. В хода на операцията е задържан тридесет и двегодишният мъж, за когото се знаело, че продава наркотични вещества. При извършен обиск в него са намерени 2,9 грама марихуана и 0,3 грама метамфетамин.

Извършено е и претърсване в дома му, като в складово помещение е намерена пластмасова кутия с 53 пликчета с бяло кристално вещество – метамфетамин, с общо тегло 23,1 грама. 

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра. По-късно днес искането за налагане на най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо мъжа ще бъде внесено в съда, се посочва в съобщението.