Наркоманско сборище? Не, психодиспансер в Перник!

Спринцовки, медикаменти, жълти и зелени рецепти разхвърляни по пода в изоставено здравно помещение

Ексклузивно
14:42 - 12 Юли 2019
7912
Наркоманско сборище? Не, психодиспансер в Перник!

На покъртителна гледка се натъкнала перничанка онзи ден, когато ходила до местния психодиспансер, за да си вземе бележка, че не се води на отчет.

Посрещнала я широко отворена врата, по пода били разхвърляни спринцовки и различни видове антидепресанти, тук-там жълти и зелени рецепти (рецептурни бланки, на които се изписват медикаментите, съдържащи наркотични вещества – б.р.).

„Мили съграждани, спокойно може да се самообслужите, ако имате нужда от нещо. Можете да дойдете и да си биете хероина напълно стерилно, без да се заразите с ХИВ; можете да се подложите на самолечение и да си изпишете всичко, от което се нуждаете - ако ви трябват жълта или зелена рецепта без посещение на психиатър - това е мястото. Можете също така да си изберете от богатия асортимент с блистери от неотваряни антидепресанти по пода и дори да си издадете бележка, че сте психично здрав, даже и да не сте.”, споделя перничанката във фейсбук профила си.

Очевидно запознати с трагичното състояние на психодиспансера допълват, че цялата сграда е в подобно състояние, а не само една стая. Според други психодиспансерът вече е преместен на друг адрес, но това не е оправдание за опасната ситуация.