Народът въстава срещу мафията в болниците

Днес ще се проведе масов протест заради починалата в "Пирогов" Даная

Новини
09:29 - 16 Февруари 2024
4800
Народът въстава срещу мафията в болниците

В няколко града в България ще се проведе протест, свързан със смъртта на 15-годишната Даная, отишла си твърде рано от този свят заради неадекватни лекарски решения. Според адвокат на "Пирогов" това е административна грешка...

Преди дни в пространството, като Lupa.bg беше една от малкото медии, дала гласност на разразилия се скандал, се появи таен запис на медицински съвет на спешната болница в София, на който се чуват думи, които нето един медик не трябва да изрича - страдание, болка... А тези хора са полагали Хипократова клетва, която вече не струва и пет стотинки. И примерите показват следната - нямаш ли пари, загубен си!

Протестът срещу мафията в болниците се организира от Кремена Кунева - народен представител от Демократична България от 48 -ото НС, която е и основател на "Фондация за Даная".

Народното недоволство ще се изрази в 17:00 часа пред Министерски съвет днес. Освен в София, протести се стягат и в още няколко от по-големите градове - Русе, Варна, Бургас, Плевен... Хора от провинцията се организират с транспорт за днес, за да посетят София и да се включат в столичния протест. Начело на него ще бъдат Кунема и адвокат Методи Лалов.