Народният с кампания "Открий театъра"

Инициативата е по случай 120 години от основаването на трупата

Култура
18:07 - 16 Юли 2024
641
Народният с кампания "Открий театъра"

Народният театър започва кампания „Открий театъра“, обвързана със 120-годишнината от неговото основаване, както и с откриването на предстоящия театрален сезон.

В рамките на почивните за театъра летни месеци – юли и август, на различни локации в София ще бъдат поставени QR кодове, които отвеждат до онлайн анкета. Попълнилите анкетата ще участват в томбола, благодарение на която в началото на сезон 2024/2025 ще бъдат изтеглени 120 победители, които ще получат безплатен билет за спектакъл по избор, както и възможността да закупят втори билет с 10 лв. отстъпка.

QR кодовете ще бъдат разположени на локации, свързани с ключови за историята на Народния театър личности и събития – домовете на хора като патрона на театъра или първия български професионален сценограф. Подсказки за тези локации ще бъдат споделяни периодично в каналите за комуникация на театъра, така че участниците да могат лесно да ги „открият“.

Кампанията ще продължи до края на август, а 120-те победители ще бъдат изтеглени на 10 септември, когато е и откриването на новия театрален сезон.