Народният стартира с "Театър зад театъра"

През август актьорите традиционно ще играят на сцена пред сградата

Култура
16:00 - 14 Май 2020
3154
Народният стартира с "Театър зад театъра"

Народният театър ще продължи прекъснатия заради пандемията театрален сезон с две инициативи "Театър зад театъра" и "Театър пред театъра". Първата ще стартира още в началото на юни с моноспектали в задния двор на храма на Мелпомена, където вече се строи мини сцена и се подготвят места за около 30-40 души, научи Lupa.bg.

Здравният министър Кирил Ананиев разреши сценичните изяви на артистите, но само на открито и при минимално струпване на зрители. Затова част от българските театри решиха да правят представления или в собствени дворове или да ползват училищни, както Сатирата.

Народният театър е едно от местата, където след новите облекчения на мерките, ще се играят постановки на открито.

"Правилно е да започнем срещите с нашите зрители, защото това е част от смисъла и същността на работата ни", каза директорът на Народния Мариус Донкин. В задния двор ще бъде направено кафе-театър, като зрителите ще може да гледат камерни постановки, като имат възможност да консумират кафе и други напитки. Началото на представленията ще бъде в 21,30 ч.

Снимка: Агнес Методиева

Билети ще се продават на различна каса за хората до 60 години и друга за хората над 60 години. Ще се влиза от едно място и ще се излиза от друго. Ще има дезинфекция на ръцете на зрителите и носене на маски.

Сред моноспектаклите, които зрителите ще може да гледат в "Театър зад театъра" са "Контрабасът" с Валентин Ганев, „Господин Ибрахим и цветята на Корана“, в което играе Мариус Донкин, "Даскал" със Стоян Пепеланов, "Бонбон" със София Бобчева, „Караконджул“ с Валери Йорданов, "Шърли Валънтайн" с Албена Колева и "Пътят на Афродита" с Бойка Велкова. 

Народният театър предвижда актьори да изнасят и камерни постановки на големите странични балкони на театъра.

Тази година "Театър пред театъра", който се провежда в края на юни и началото на юли и с който Народният традиционно закрива сезона, ще се проведе през август заради променената обстановка около пандемията.